Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

VŠC Dukla ocenilo Kuzminovú i P. Fialkovú na kvetinovom ceremoniáli

Na snímke slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová Foto: TASR/Michal Svítok

Majsterka sveta v šprinte, držiteľka malého glóbusu za túto disciplínu a tretia žena celkového poradia Svetového pohára Anastasia Kuzminová vyzdvihla rodinné prostredie vo VŠC Dukla.

Banská Bystrica 28. marca (TASR) - Aj vo Vojenskom športovom centre Dukla, na domácej pôde v Banskej Bystrici, si uctili obe biatlonistky, ktoré majú za sebou mimoriadne úspešnú sezónu. Na štvrtkovom kvetinovom ceremoniáli zarezonovali výsledky Anastasie Kuzminovej i Paulíny Fialkovej, či už na majstrovstvách sveta, alebo v seriáli Svetového pohára, a obe zožali veľký potlesk.

Majsterka sveta v šprinte, držiteľka malého glóbusu za túto disciplínu a tretia žena celkového poradia Svetového pohára Anastasia Kuzminová vyzdvihla rodinné prostredie vo VŠC Dukla: "Je to môj domovský klub, ktorý reprezentujem a vďaka nemu, od roku 2009, šla moja výkonnosť hore. Ľudia, ktorí na Dukle pracujú, sú pre mňa ako jedna veľká rodina. Som veľmi rada, že takéto privítanie zorganizovali, konečne som ich videla všetkých pohromade. Počas sezóny nie je možnosť s každým sa osobne stretnúť a porozprávať. Vďaka nim, ich práci, Dukla funguje a dostavujú sa výsledky. Na svojich športovcov môže byť hrdá a má sa aj čím pochváliť. Ja som radosť priniesla nielen mojej rodine a fanúšikom, ale naozaj aj 'duklákom', ktorí všetky moje výsledky prežívali, a to ma veľmi teší. S každým som si podala ruku, pozrela som sa do očí, odfotila som sa s medailou i pohárom, bolo to veľmi príjemné."

Biatlonistkám zablahoželal aj olympijský víťaz v chôdzi a dukliansky kolega Matej Tóth. Riaditeľ VŠC Roman Benčík nazval Kuzminovú kráľovnou, P. Fialkovú princeznou: "Nasťa pre Duklu znamená diamant, perfektne obrúsený, ktorý vyčnieva nad všetkými športovcami. Keď si uvedomíme, že je trojnásobná olympijská víťazka, zároveň matka dvoch detí, je to úžasné. Aj keď sa pripomína, že nie je rodená Slovenka, mi to tak nevnímame, naopak, je naša a sme na ňu hrdí."

Paulína Fialková skončila vo Svetovom pohári šiesta, zaradila sa do absolútnej špičky a v najlepšej sezóne kariéry vyvolala tiež veľkú spokojnosť: "Bolo to náročné, dlhé a všetci potrebujeme výdatný oddych. Na druhej strane sa veľmi teším, aké výsledky som dosiahla. Mala som aj výkyvy, nie však extrémne. Udržala som si miesto v top šestke celkového poradia Svetového pohára, aj preto môžem sezónu označiť za skvelú. Čo ma čaká v ďalšej, to ešte ani presne neviem. Treba všetko vyhodnotiť, možno niečo zmeniť, zapracovať na detailoch. Môj tím bol úžasný a aj on si zaslúži veľkú vďaku."