Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Žilina spustila službu Odkaz pre starostu

Primátor Žiliny Peter Fiabáne. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Odkazprestarostu.sk je internetový portál, ktorý umožňuje obyvateľom jednoducho a rýchlo posielať priamo samospráve podnety týkajúce sa problémov v ich okolí.

Žilina 6. februára (TASR) – Žilinčania môžu od stredy upozorňovať na nedostatky vo verejnom priestore prostredníctvom služby Odkaz pre starostu. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Barbora Zigová.

Doplnila, že Odkazprestarostu.sk je internetový portál, ktorý umožňuje obyvateľom jednoducho a rýchlo posielať priamo samospráve podnety týkajúce sa problémov v ich okolí. "Na otázky sa kompetentní pokúsia nájsť v čo najkratšom čase odpovede a ponúknu riešenia. Odkaz na túto službu nájdu Žilinčania na webovej stránke mesta www.zilina.sk. Zároveň upozorňujeme, že služba 'napíšte nám' v sekcii občan bude zrušená," uviedla Zigová.

Podľa primátora Žiliny Petra Fiabáneho dostane aplikácia od apríla nové moduly, ktoré výrazne pomôžu dosledovať podnety a komunikáciu s občanmi. "Bude kampaň, aby sme ľudí naučili túto aplikáciu používať. Očakávame zvýšenie záujmu riešiť veci, pretože ľudia môžu nahlasovať podnety veľmi efektívnou a jednoduchou cestou. U nás je istota, že ten proces bude kontrolovaný. Bude na to určený človek, zodpovedný za to, aby sa podnet dostal ďalej. Bude sledovať, ako je vyhodnocovaný, riešený a ako sa dostáva spätná väzba k občanovi," povedal Fiabáne.