Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

Pred hraničným priechodom Trstená-Chyžné sa pre protest tvoria kolóny

Na snímke farmári a poľnohospodári protestujú na slovensko-poľskom hraničnom priechode Trstená-Chyžné v Trstenej, archívne foto. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Protest poľských poľnohospodárov proti nekontrolovanému prílevu obilia z Ukrajiny do Európskej únie potrvá od piatka do odvolania.

Trstená 15. marca (TASR) - Hraničný priechod Trstená - Chyžné na severe Slovenska je uzavretý pre nákladné vozidlá. Protestujúci poľskí poľnohospodári ho dopoludnia zablokovali. Osobné autá púšťajú striedavo. V úseku sa pre nárast nákladnej dopravy tvoria kolóny. Na sociálnej sieti o tom informovali zo žilinskej krajskej polície.

Dodali, že robia opatrenia zamerané na zabezpečenie plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky a na bezpečné radenie prichádzajúcich nákladných motorových vozidiel k hraničnému priechodu. "Vodičov žiadame o zvýšenú opatrnosť, ohľaduplnosť a rešpektovanie pokynov príslušníkov Policajného zboru," uviedli.

Policajti sa nachádzajú na miestach, kde sú kamióny odstavované. Situáciu monitorujú. "V prípade potreby sme pripravení prijať aj ďalšie nevyhnutné opatrenia," ubezpečili.

Protest poľských poľnohospodárov proti nekontrolovanému prílevu obilia z Ukrajiny do Európskej únie potrvá od piatka do odvolania.