Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Žilinský kraj

Colníci na Orave zadržali nelegálne lieky, najmä na podporu mužnosti

Colníci na Orave zadržali nelegálne farmaceutické výrobky, medzi nimi aj liek na podporu mužskej erekcie. V požičanom vozidle ich prevážal 25-ročný muž z Bobrova. Foto: TASR - Colný úrad Žilina

V požičanom vozidle ich prevážal 25-ročný muž z Bobrova.

Dolný Kubín 13. januára (TASR) - Colníci na Orave zadržali nelegálne farmaceutické výrobky, medzi nimi aj liek na podporu mužskej erekcie. V požičanom vozidle ich prevážal 25-ročný muž z Bobrova. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková.

Muž podľa nej tvrdil, že vo vozidle prepravuje dva páry lyží. O ďalšom tovare nájdenom v aute nevedel povedať, čo to je, ani komu patrí a nemal k tomu žiadne sprievodné doklady. Colníkom uviedol, že vozidlo má požičané a tento tovar sa tam nachádzal už pred jeho jazdou. Majiteľ vozidla o tovare tiež nevedel.

"Colníci vykonali kontrolu a zistili, že škatule sú plné farmaceutických výrobkov, medzi ktorými boli proteínové hormóny, anaboliká aj injekčné ampulky s látkou na podporu metabolizmu tukov a svalovej hmoty. Najväčšie 94-percentné zastúpenie z celého obsahu mal liek Kamagra na podporu mužskej erekcie," skonštatovala Chríbiková s tým, že colníci zaistili viac ako 1200 balení nelegálnych liekov.