Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V okrese Zvolen sa v minulom týždni počet respiračných ochorení znížil

llustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Najvyššiu chorobnosť na ARO hlásili lekári vo vekovej skupine detí do piatich rokov.

Zvolen 21. marca (TASR) - V okrese Zvolen sa v jedenástom týždni tohto roka znížil počet prípadov akútnych respiračných ochorení (ARO) takmer o 15 percent. Ochorenia hlásilo 69 percent lekárov pre deti a dorast a 70 percent lekárov pre dospelých. O epidemickej situácii informuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Zvolene na svojej oficiálnej webstránke.

Celkovo lekári hlásili 873 akútnych respiračných ochorení. Z toho chrípke podobných ochorení bolo v jedenástom kalendárnom týždni tohto roka 97. "Je to jedenásť percent z počtu všetkých ARO," objasňuje RÚVZ. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 16 osôb, čo predstavuje 1,8 percenta zo všetkých akútnych respiračných ochorení. Ochorenia komplikovali zápaly dutín i ucha. Najvyššiu chorobnosť na ARO hlásili lekári vo vekovej skupine detí do piatich rokov. Výchovno-vzdelávací proces prerušili v dvoch škôlkach v okrese. V minulom kalendárnom týždni neevidujú vo Zvolenskom okrese prípad ochorenia COVID-19.

V okrese Detva sa v jedenástom týždni roka 2024 zvýšil počet prípadov akútnych respiračných ochorení takmer o 78 percent. Ochorenia hlásilo 20 percent lekárov pre deti a dorast a 20 percent lekárov pre dospelých. Celkovo hlásili 192 akútnych respiračných ochorení. Chrípke podobných ochorení bolo v jedenástom kalendárnom týždni tohto roka 26. Podľa RÚVZ je to 13,5 percenta z počtu všetkých ARO. Priebeh ochorení nebol komplikovaný. Najvyššiu chorobnosť na ARO hlásili lekári vo vekovej skupine detí do piatich rokov. Výchovno-vzdelávací proces v okrese neprerušili a neevidujú ani prípad ochorenia COVID-19.