Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Zrážka lodí na Dunaji si vyžiadala najmenej dve obete

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Policajti v nedeľu stále pátrali po piatich nezvestných osobách - troch mužoch a dvoch ženách - ktoré sa v člne tiež nachádzali.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Budapešť 19. mája (TASR) - Dve obete si vyžiadala v noci na nedeľu zrážka lodí na rieke Dunaj v Maďarsku. Päť ľudí je naďalej nezvestných, uviedla maďarská polícia. TASR informuje podľa agentúry AP.

Maďarská polícia dostala v noci na nedeľu hlásenie o náleze muža so zranením hlavy na brehu Dunaja neďaleko mesta Verőce, zhruba 50 kilometrov severne od hlavného mesta Budapešť. Polícia zistila, že zranený muž bol účastníkom lodného nešťastia. Následne sa v blízkosti daného miesta našli mŕtve telá ďalšieho muža a ženy. Všetci sa v čase nehody plavili na menšom motorovom člne, spresňuje server index.hu.

Policajti v nedeľu stále pátrali po piatich nezvestných osobách - troch mužoch a dvoch ženách - ktoré sa v člne tiež nachádzali.

Podľa agentúry MTI muž, ktorý sa po nehode dostal na breh, utrpel zranenia hlavy a kľúčnej kosti. Záchranári ho na mieste ošetrili, následne ho hospitalizovali na oddelení intenzívnej starostlivosti.

Do pátrania po dvoch nezvestných ženách a troch mužoch na vode, pod vodou a na brehu nasadili 12 plavidiel, tri drony a ďalšie technické prostriedky s takmer 90 ľuďmi, vrátane dobrovoľných hasičov a členov záchranárskych organizácií.

Zo zistení polície vyplýva, že v čase nehody sa na spomínanom úseku Dunaja plavila výletná loď. Plavidlo s poškodeným trupom zastavili o zhruba 80 kilometrov ďalej proti prúdu rieky neďaleko mesta Komárom.

V prípade začala polícia trestné stíhanie voči neznámemu páchateľovi pre podozrenia z ohrozenia lodnej dopravy a spôsobenia smrti viacerých osôb, píše AP.