Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Maďarská polícia identifikovala ďalšie tri obete zo zrážky lodí

Na snímke báger na pontóne nesie vyhliadkovú loď po jej vytiahnutí z dna na mieste potopenia pri Margitinom moste počas plavby na Dunaji okolo budovy parlamentu 11. júna 2019 v Budapešti. Foto: TASR/AP

Identifikácia štvrtej obete, ktorou je dieťa, ešte nie je ukončená, dodala polícia. Počet identifikovaných obetí havárie tak stúpol na 21.

Budapešť 12. júna (TASR) - Maďarská polícia identifikovala v stredu ďalšie tri obete tragickej zrážky osobných lodí na Dunaji v Budapešti. Záchranári v utorok pri vyzdvihovaní vraku vyhliadkovej lode Hableány objavili štyri telá. Podľa spravodajského servera Híradó.hu sú identifikovanými osobami dve Kórejčanky a maďarský kapitán lode.

Identifikácia štvrtej obete, ktorou je dieťa, ešte nie je ukončená, dodala polícia. Počet identifikovaných obetí havárie tak stúpol na 21.

Maďarské orgány pátrajú ešte po štyroch nezvestných. Nie je vylúčené, že niektorý z nich bude medzi usadeninami v trupe vytiahnutého plavidla, ktoré v utorok previezli do prístavu v budapeštianskom XXI. obvode Csepel.

K zrážke vyhliadkovej a výletnej lode došlo pod Margitiným mostom v Budapešti v stredu 29. mája krátko po 21.00 h. Vyhliadková loď s 33 juhokórejskými turistami a dvojčlennou posádkou sa následne v priebehu zhruba siedmich sekúnd potopila. Bezprostredne po zrážke sa z vôd Dunaja podarilo zachrániť sedem ľudí.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)