Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Japonsko potvrdilo, že ich dva vojenské vrtuľníky sa zrútili do mora

Na nedatovanej snímke, ktorú zverejnila oficiálna webová stránka Japonských námorných sebaobranných síl, je vrtuľník SH-60K. Dva vrtuľníky japonského námorníctva rovnakého typu sa zrútili v Tichom oceáne južne od Tokia počas nočného cvičného letu po tom, ako sa pravdepodobne zrazili, uviedol v nedeľu 21. apríla 2024 minister obrany krajiny. Foto: TASR/AP

Helikoptéry SH-60K boli nasadené na nácvik protiponorkových bojových operácií.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Tokio 21. apríla (TASR) - Japonská vláda potvrdila, že počas nočnej nehody sa do oceánu zrútili dva vojenské vrtuľníky a sedem ľudí je nezvestných. TASR správu prebrala v nedeľu od agentúry AFP.

Helikoptéry SH-60K boli nasadené na nácvik protiponorkových bojových operácií. Rádiový kontakt s vrtuľníkmi sa stratil v sobotu približne hodinu pred polnocou neďaleko súostrovia Izu. Japonská vláda pripúšťa, že vrtuľníky sa pravdepodobne zrazili vo vzduchu.

Minister obrany Minoru Kihara povedal novinárom, že záchranári "zrejme našli časti vrtuľníkov v mori", zatiaľ čo hovorca vojenského letectva informoval, že jedného člena posádky z ôsmich zachránili.