Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

EÚ uvalila sankcia na štyri ruské propagandistické médiá

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Okrem platformy Voice of Europe pridala EÚ na svoj sankčný zoznam aj na agentúru RIA Novosti a denníky Izvestija a Rossijskaja gazeta.

Brusel 17. mája (TASR) - Členské krajiny EÚ uvalili sankcie na mediálnu platformu Voice of Europe a ďalšie tri ruské médiá za účasť na šírení ruskej propagandy. Oznámila to v piatok Rada EÚ, informuje TASR podľa správy agentúry DPA.

Okrem platformy Voice of Europe pridala EÚ na svoj sankčný zoznam aj na agentúru RIA Novosti a denníky Izvestija a Rossijskaja gazeta. Tieto médiá nebudú môcť vysielať a publikovať články na území krajín EÚ. Eurokomisárka pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová označila tieto médiá za "propagandistické siete napojené na Kremeľ".

Proruská platforma Voice of Europe sa v posledných týždňoch dostala do povedomia verejnosti po tom, ako ju Česká republika na základe vyšetrovania tajných služieb zaradila na svoj národný sankčný zoznam.

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová v stredu varovala EÚ, že v prípade zavedenia sankcií voči ďalším ruským médiám západní novinári v Rusku pocítia "rýchlu, tvrdú a bolestivú reakciu" ruského štátu.