Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Bašárova manželka sa vyliečila z rakoviny

Sýrsky prezident Bašár Asad, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Asadová, ktorej otec je kardiológ a matka diplomatka, má s Bašárom Asadom dvoch synov a jednu dcéru.

Bejrút 4. augusta (TASR) - Manželka sýrskeho prezidenta Bašára Asada uviedla, že po ročnej liečbe je "úplne" oslobodená od rakoviny prsníka. "Moja cesta sa skončila, rakovinu som úplne porazila," povedala v sobotu v rozhovore pre štátnu televíziu Asma Asadová (43), informuje tlačová agentúra AFP.

Sýrska prezidentská kancelária vlani v auguste oznámila, že prvá dáma začala liečbu rakoviny prsníka. Odvtedy sa v tamojších médiách sýrskej vlády objavovali Asmine fotografie zobrazujúce prvú dámu Damasku pochudnutú a zahalenú v šatkách. Asadová v januári podstúpila operáciu vo vojenskej nemocnici v Damasku.

V predmetnom rozhovore Asadová popísala, že jej liečbu sprevádzalo "fyzické vyčerpanie", a vyzdvihla podporu zo strany jej detí, rodičov a "životného partnera". Asadová, ktorej otec je kardiológ a matka diplomatka, má s Bašárom Asadom dvoch synov a jednu dcéru.

Asma Asadová sa narodila v roku 1975 v Británii. Je bývalou investičnou bankárkou a neskôr sa stala progresívnou bojovníčkou za ľudské práva. Všeobecne je považovaná za predstaviteľku moderného prúdu v dynastii Asadovcov.