Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

A. Kirnovú zvolili za členku Rady Európskej atletiky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pre slovenskú atletiku je zvolenie Anny Kirnovej obrovský diplomatický úspech.

Praha 13. apríla (TASR) - Delegáti kongresu Európskej atletiky (EA) v Prahe zvolili Slovenku Annu Kirnovú do rady EA. Z 23 kandidátov do 13-členného najvyššieho exekutívneho orgánu európskej atletiky dostala 42 z 50 možných hlasov, o jeden viac získali iba Francúz Jean Gracia a Márton Gyulai z Maďarska.

Kirnová pracovala v rokoch 1998 až 2013 ako generálna sekretárka Slovenského atletického zväzu (SAZ), v súčasnosti je medzinárodná a športová sekretárka SAZ. Na takejto vysokej pozícii v EA ešte nepôsobil nijaký slovenský funkcionár. "Veľmi sa tešíme, Ankin výsledok vo voľbách je aj prejav uznania európskych národných atletických federácií k práci Slovenského atletického zväzu. Naše aktivity smerom k EA sú vnímané pozitívne. Samozrejme, Anka bol dobrý kandidát s obrovskými skúsenosťami v práci na zväzovej i medzinárodnej úrovni," uviedol v tlačovej správe prezident SAZ Peter Korčok.

Za prezidenta EA zvolili doterajšieho šéfa Sveina Arneho Hansena z Nórska, ktorý nemal protikandidáta. Viceprezidentmi sa stali Cherry Alexanderová z Veľkej Británie, Libor Varhaník z Česka a Bulhar Dobromir Karamarinov.