Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Západoslovenské múzeum sprístupní výstavu o Eugenovi Suchoňovi

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Cieľom výstavy je sprítomňovanie hudobno-kultúrneho odkazu jedného z významných predstaviteľov slovenskej hudobnej moderny a propagácia slovenskej kultúry.

Trnava 9. apríla (TASR) - Západoslovenské múzeum v Trnave otvorí 10. apríla výstavu pod názvom "Eugen Suchoň - Tvorca národnej opery". TASR o tom informovala vedúca prezentačného oddelenia Západoslovenského múzea v Trnave Simona Jurčová.

"V uplynulom roku si kultúrna verejnosť pripomenula 110. výročie narodenia Suchoňa, čo je príležitosťou ponúknuť návštevníkom výstavný projekt realizovaný ešte v roku 2008 ku skladateľovej storočnici," uviedla Lucia Duchoňová zo Západoslovenského múzea.

Putovnú výstavu venovanú životnej i umeleckej dráhe slovenského skladateľa, teoretika i pedagóga pripravili Divadelný ústav Bratislava a Slovenské národné múzeum - Hudobné múzeum. "Výstava dokumentujúca prierez životom a dielom skladateľa s dôrazom na domáce i zahraničné inscenácie opier Krútňava a Svätopluk. Bola priebežne prezentovaná nielen na Slovensku, ale aj v mnohých európskych mestách a v zámorí," doplnila Duchoňová.

Cieľom výstavy je sprítomňovanie hudobno-kultúrneho odkazu jedného z významných predstaviteľov slovenskej hudobnej moderny a propagácia slovenskej kultúry. Výstavu môžu záujemcovia navštíviť v Dome Hudby Mikuláša Schneidera Trnavského do 31. marca 2020.