Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

V rodinnom dome v Šoporni odhalili drogy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Vyšetrovateľ po zhromaždení dôkazov zadržaného obvinil z obzvlášť závažného drogového zločinu a spracoval podnet na väzobné stíhanie.

Galanta 7. októbra (TASR) - Kriminalisti z okresu Galanta odhalili v obci Šoporňa drogy, keď v záhrade za rodinným domom zaistili policajti zelené rastliny vysoké až do 185 cm a v priestoroch domu už usušený materiál. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Kriminalisti spolu s pohotovostným policajným útvarom vykonali minulý týždeň domovú prehliadku v rodinnom dome a zadržali podozrivého muža. "Expertíza preukázala, že zo zaisteného množstva by sa dalo vyrobiť minimálne 834 jednorazových dávok drogy, pričom ich hodnota na čiernom trhu by presahovala viac ako 4100 eur," uviedla Kredatusová.

Pri domovej prehliadke polícia zadržala 37-ročného muža, ktorý bol už v minulosti trestaný za drogy. Vyšetrovateľ po zhromaždení dôkazov zadržaného obvinil z obzvlášť závažného drogového zločinu a spracoval podnet na väzobné stíhanie.

"Na základe príkazu sudcu pohotovostná motorizovaná jednotka z Trnavy obvineného v nedeľu (6. 10.) eskortovala do výkonu väzby. V prípade uznania viny mu hrozí odňatie slobody na desať až 15 rokov," doplnila krajská policajná hovorkyňa.