Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Pri ceste do Bratislavy odporúčajú ľuďom od Trnavy nechať auto doma

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

V rámci plánovaných dopravných obmedzení bude uzavretá ulica Mlynské Nivy a niektoré zjazdy z Prístavného mosta smerom na Slovnaft a Prístavnú ulicu.

Trnava/Bratislava 14. februára (TASR) - Obyvateľom Trnavského kraja cestujúcim autom do Bratislavy za štúdiom či prácou sa od piatka 15. februára skomplikuje doprava vzhľadom na pripravované dopravné obmedzenia v hlavnom meste. Krajská samospráva preto obyvateľom kraja odporúča zvážiť využitie prostriedkov verejnej dopravy.

V rámci plánovaných dopravných obmedzení bude uzavretá ulica Mlynské Nivy a niektoré zjazdy z Prístavného mosta smerom na Slovnaft a Prístavnú ulicu, čo bude mať výrazný negatívny dopad na dopravu v celej východnej časti Bratislavy. Začnú sa tiež práce na autobusovej stanici Mlynské Nivy a výstavba D4 a R7.

"Vzhľadom na tieto skutočnosti odporúčame cestujúcim, aby individuálnu dopravu využívali iba v nevyhnutných prípadoch a uprednostnili cestovanie verejnou osobnou dopravou - prímestskou autobusovou dopravou alebo vlakovou dopravou v kombinácii s mestskou hromadnou dopravou," uviedol Patrik Velšic z odboru komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Spoločnosti zabezpečujúce prímestskú dopravu sú, ako dodal, na zvýšený záujem cestujúcich pripravené a majú dostatočné kapacity na prepravu. "Železničná spoločnosť Slovensko postupne od minulého roka navýšila počet vlakových spojov na hlavných ťahoch prechádzajúcich cez TTSK v smeroch z Komárna, zo Žiliny a z Galanty do Bratislavy," informoval Velšic.

Využitie verejnej osobnej dopravy a zníženie individuálnej dopravy dáva podľa TTSK vyšší predpoklad priepustnosti v kolíznych uzloch, ako aj skrátenie prepravného času všetkých cestujúcich. Všetky informácie o situácii o plánovaných dopravných obmedzeniach v meste Bratislava možno nájsť na stránke www.zvladneme.to.