Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tipsport Liga

Bystrica sa v 48. kole dotiahla na Zvolen, Trenčín rozdrvil nováčika

Na snímke zľava Martin Nemčík (Banská Bystrica), Samuel Buček (Nitra) a brankár Stephon Williams (Banská Bystrica) v zápase 48. kola Tipsport ligy v hokeji HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra v Banskej Bystrici 1. februára 2019. Foto: TASR/Dušan Hein

Poprad porazil Žilinu, Nové Zámky prehrali s Košicami.

Bratislava 1. februára (TASR) - V šlágri 48. kola Tipsport Ligy zvíťazili hokejisti úradujúceho majstra z Banskej Bystrice nad Nitrou 3:2. Pre "baranov" to bola už štrnásta výhra v sérii nad tímom spod Zobora. Bystričania zostali v priebežnej tabuľke na druhom mieste o skóre za Zvolenom, obaja nazbierali 101 bodov. Bryndziari" zvíťazili v Miškovci 4:3 po nájazdovom rozstrele. Oba tímy zo stredu Slovenska sa tak dobre naladili na nedeľňajší zápas pod holým nebom.

Hokejisti Liptovského Mikuláša sa po prvý raz v sezóne predstavili na svojom zrekonštruovanom zimnom štadióne. Krst im však nevyšiel, Liptáci podľahli Detve 2:3. Po dvoch prehrách bodoval naplno Trenčín, nad MAC Budapešť zvíťazil hladko 8:1. Dobrú formu z predošlých zápasov nepotvrdili Nové Zámky, po štyroch triumfoch v sérii podľahli na domácom ľade Košiciam 2:3 po predĺžení.

Žilina bojovala v Poprade o víťazstvo, ale domáci skvelým záverom dotiahli duel do predĺženia a v ňom rozhodli o triumfe.

Tabuľka:

1. Zvolen 50 27 7 6 10 171:109 101

2. Banská Bystrica 50 28 6 5 11 168:120 101

3. Košice 50 28 4 5 13 164:117 97

4. Poprad 51 24 8 3 16 149:133 91

5. Nitra 50 25 5 4 16 185:125 89

6. Nové Zámky 51 25 4 5 17 135:118 88

7. Trenčín 50 22 5 4 19 129:115 80

8. Miškovec 50 20 6 6 18 135:135 78

9. Detva 50 16 3 6 25 134:168 60

10.MAC Budapešť 50 14 3 7 26 137:176 55

11. L. Mikuláš 50 15 2 3 30 120:153 52

12. Žilina 50 9 7 4 30 133:193 45

... Slovensko U20 24 0 0 2 22 30:128 2


HC'05 iClinic B. Bystrica - HK Nitra 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Góly:
11. Matoušek (Zigo, Ďatelinka), 31. Šoltés (Lamper, Surový), 33. Šoltés (Southorn, Higgs) - 32. Lantoši (Slovák), 55. Kerbashian (Scheidl). Rozhodovali P. Stano, Goga - Kacej, Frimmel, presilovky 5:7, navyše Selleck - Mezei DKZ za hrubosť, Slovák DKZ za nešportové správanie, presilovky 0:0, v oslabení 0:1, 2678 divákov.

HC'05 iClinic B. Bystrica: Williams - Marshall, Mihálik, K. Sloboda, Southorn, Kubka, Ďatelinka, Nemčík - Asselin, Faille, Selleck - Koper, Higgs, Bartánus - Lamper, T. Surový, Šoltés - Gabor, Zigo, Matoušek - Češík

HK Nitra: Hanuliak - McCormack, Mezei, Morrison, Korím, Versteeg, Pupák, A. Sloboda - Lantoši, Slovák, Scheidl - Majdan, Kerbašian, Blackwater - Rapáč, Bortňák, Buček - Hrušík, Čaládi, Pätoprstý

Dan Ceman, tréner B. Bystrice: "Nevedeli sme, čo môžeme očakávať od nových hráčov a tých, čo sa vrátili po zranení. Prvých 40 minút sme hrali dobre, intenzívne, v tretej tretine sme zbytočne strácali puky na obrannej modrej, aj v presilovkách. Veľmi dobrý výkon podali Surový i Lamper, a to nás teší."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Domáci dali o gól viac, vyhrali, môžu byť spokojní. Aby sme boli úspešní, museli by sme sa v niektorých činnostiach súperovi vyrovnať. Dnes boli pre mňa prvé dve tretiny sklamaním, nešli sme do jednoduchého zakončenia a domáci v tomto ukázali krásu jednoduchosti. Neuznali nám gól Kerbashiana, keby som sa k tomu vyjadril, asi by som musel zaplatiť pokutu, tak sa na tieto veci nepýtajte."

Dávid Šoltés, autor dvoch gólov B. Bystrice: "Nitra hrá veľmi dobrý hokej, veľa korčuľuje, nebol to ľahký zápas. Jazdilo sa z jednej strany na druhú, veľa súbojov sa dohrávalo, zobralo to veľa síl. Som rád, že som sa gólovo chytil a dúfam, že budem takto pomáhať tímu naďalej. Pri góloch sa prejavila super spolupráca a aj môj ťah na bránku, keď mi pri druhom góle Southorn dobre puk čapol a ja som to dal viac-menej tečom do bránky."

Róbert Lantoši, strelec jedného gólu Nitry: "Ťažko sa nepriaznivý stav dobiehal, mali sme však tri samostatné nájazdy, minimálne jeden sme mali využiť. Hralo sa do poslednej sekundy, fanúšikov sa to mohlo páčiť. V kabíne ohľadom nepriaznivej vzájomnej bilancie nepadlo ani slovo, snažíme sa hlavne zlepšovať od zápasu k zápasu a vyvarovať sa aj malým chybám, a práve oni rozhodli. Play off sa blíži, kádre sú uzavreté, Bystrica dobre napádala a z toho pramenili jej šance."

Prevaha domácich v zápase bola v prvej tretine zjavná, v 11. min ju umocnil gól Matouška a pomohlo mu pri tom aj kus šťastia, keď spoza bránky puk odskočil a on ho pohotovo tečoval do bránky. Nitrania naposledy vyhrali vo vzájomných zápasoch takmer pred dvoma rokmi a dobre nezačali ani teraz. Dostávali sa dosť pod tlak a jedine Buček v 20. min vážnejšie vyskúšal postreh Williamsa. Už v 4. min domáci Šoltés v presilovke mieril vo výhodnej pozícii vedľa, v 9-tej Selleck bránku aj trafil a Hanuliak musel zasiahnuť. Najväčšiu šancu hostí spálil Rapáč v 10. min, a to vtedy, keď sa brankár Williams pošmykol, spadol, no Rapáč nestihol rýchlo zareagovať.



V druhej tretine pridali hostia v ofenzíve, no gól mohol padnúť do ich siete pri šanci Higgsa v 25. min. O štyri minúty neskôr trafil Asselin žŕdku a v 31. min už Hanuliak kapituloval druhýkrát, keď doplatil na dravosť Šoltésa pri dorážke. Nitrania sa do zápasu vrátili v 32. min aj preto, že nedôsledná obrana domácich nezabránila spätnej nahrávke Slováka a Lantoši už nemal problém trafiť prázdnu bránku. O necelú minútu na to Šoltésov gól domácich opäť vzpružil a keby Lamper o pár sekúnd neskôr mieril presnejšie, už by odskočili na výraznejší rozdiel. Presne 53 sekúnd pred prestávkou Slovákov nájazd zlikvidoval Williams a dvojgólový náskok si preniesli 'barani' aj do tretej tretiny.

Na snímke zľava Tomáš Matoušek a Tomáš Zigo (obaja Banská Bystrica) oslavujú so striedačkou gól v zápase 48. kola Tipsport ligy v hokeji HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra v Banskej Bystrici 1. februára 2019.
Foto: TASR/Dušan Hein


Zvrat vo vývine mohol spôsobiť Bortňák v oslabení, keby v 42. min premenil samostatný nájazd. Onedlho vznikla rovnaká situácia a ani ona nepriniesla gól po tom, čo Buček neuspel v nájazde a nepremenil následne ani trestné strieľanie. Nitranov oba momenty mohli dosť mrzieť, väčšie možnosti si už napriek snahe v ďalších minútach nevypracovali a domáci s kapitánom Surovým, ktorý sa do zostavy vrátil po dvoch mesiacoch, sa chystali už oslavovať. Nie však takým spôsobom, aký ukázali v bitke Selleck a Mezei v 50. min. Zmätok v ďalších sekundách a vášne v 51. min Kerbashian využil na gól, no videorozhodca ho pre postavenie Scheidla v bránkovisku neuznal. V 55. min Blackwater nepremenil ďalší samostatný nájazd, no v rovnakej minúte Kerbashian znížil v oslabení a zápas dospel do dramatického záveru, s vyše 100-sekundovou power play Nitranov, žŕdkou do prázdnej bránky Higgsa i kikse brankára Williamsa, ktorý sa snažil odpáliť puk, no takmer skončil po odraze v sieti.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC 07 Detva 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)

Góly:
16. Kuráli (Čenka), 19. Žiak (Ró. Huna, Kriška) – 29. Puliš (Török, Sládok), 53. McLean (Hodgson), 58. Mat. Chovan (Gašpar). Rozhodovali: Snášel, Babic (Maď.) – Stanzel, Vincze (Maď.), vylúčení: 3:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Liptovský Mikuláš: Šimko – Kurali, Fereta, Bača, Nemec, Parobek, Mezovský, Droppa, Vybíral – Kriška, Ró. Huna, Žiak – Uram, Tamáši, Varga – Števuliak, Oško, J. Sukeľ – Nechaj, Uhrík, Čenka

Detva: Zalivin – Mar. Chovan, Golian, Sládok, Betker, F. Fekiač, Kuklev, Ďaloga, Jendroľ – Török, Murček, Puliš – Hodgson, Mclean, Žilka – Král, Mat. Chovan, Gašpar – Surový, V. Fekiač, Tibenský

Anton Tomko, tréner Liptovského Mikuláša: "Pred zápasom sa nám rozpadla obrana, keďže Nádašdi ochorel a Suchý je zranený. Na rýchlo sme povolali obrancov z juniorky, ktorí odohrali prvý zápas v áčku. V prvej tretine sa nám podarilo dať dva góly, no myslím si, že sme ich mohli dať aj viac."

Keďže na štadióne v Liptovskom Mikuláši ešte nie je hotové tlačové stredisko, tak sa oficiálna tlačovka neuskutočnila a tréner hostí neprišiel.


Liptáci sa premiérovo v novej sezóne predstavili na zrekonštruovanom štadióne v Liptovskom Mikuláši. Už po necelých štyroch minútach však mohli prehrávať, keď sa po chybe obrany ocitol pred brankárom Šimkom Murček, ktorý sa nepresadil. Zaplnený mikulášsky štadión potešila akcia na opačnej strane, po tom čo Kriška našiel prihrávkou Sukeľa, ktorý sa proti Zalvinovi nepresadil. Záver prvej tretine patril domácim hráčom. V 16. minúte poslal Liptovský Mikuláš do vedenia strelou od modrej Kuráli, vzápätí sa strelecky presadil aj Žiak.

V úvode prostrednej časti nevyužil veľkú šancu Kriška, čo o pár sekúnd potrestala Detva. So strelou Töröka si ešte Šimko poradil, no na následnú dorážku Puliša bol už mikulášsky brankár prikrátky. V závere druhej tretiny mohol vyrovnať stav stretnutia Žilka, lenže skvelým zákrokom sa predviedol Šimko.

Tretie dejstvo lepšie odštartoval domáci tím. Už po necelých tridsiatich sekundách zakončil Tamáši, no Zavilin bol pripravený. V 50. minúte mohol po spolupráci Tamaši - Uram skórovať druhý menovaný, lenže detviansky brankár udržal jednogólové manko. Skóre zápasu sa menilo v 53. minúte, po tom čo Hodgsonovu prihrávku využil Mclen. Domáci v 57. minúte zahodili obrovskú šancu. So strelou Žiaka si poradil Zalavin, hostia sa následne dostali do protiútoku, ktorý gólovo zužitkoval Mat Chovan.

HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina 5:4 pp (0:2, 3:1, 1:1 - 1:0)

Góly:
32. Miner (Zagrapan, Svitana), 34. Bondra (Belluš), 36. Heizer (Miller), 59. Zagrapan (Svitana, Buzzeo), 62. Buzzeo – 3. Matejka (Kučný), 4. Hvila (Beránek), 28. Jankovič (Hvila, Dubeň), 58. Jankovič (Hvila, Podešva). Rozhodovali: Kalina, Juhász (Maď.) – Jobbágy, Muzsik (Maď.), vylúčení: 3:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, 1180 divákov

Poprad: Vošvrda (28. Nechvátal) – Miner, Brejčák, Ťavoda, Salija, Erving, Karalahti, Petran – Bondra, Heizer, Miller – Takáč, Zagrapan, Svitana – Buzzeo, Belluš, Abdul – Olejník, Kundrik, Macík

Žilina: Mikoláš – Klučný, Matejka, Jankovič, Dubeň, Piegl, Dlugoš, Turian, Mendrej – Jenčík, Húževka, Huna – Hvila, Podešva, Beránek – Balej, Surovka, Milý – Rehák, Ondruš, Síkela

František Štolc ml., asistent trénera Popradu: "My sme vedeli, že Žilina k nám príde v zlepšujúcej sa forme. Začiatok zápasu sme mali ako zo zlého sna. Chlapci bojovali, ale nevedeli dať gól. Každým striedaním sme však verili, že to zlomíme. Potom prišiel ten nešťastný gól z polovice. Ale aj napriek tomu sme verili, že to otočíme. Potom ako sme vyrovnali, sme chceli rozhodnúť v tretej tretine. Žilina potom dala šťastný gól a som rád, že sme vyrovnali a potom v predĺžení rozhodli."

Stanislav Škorvánek, tréner Žiliny: "Bol to zápas ako na hojdačke, boli sme dvakrát vo vedení. Niektoré góly boli aj z kategórie šťastných. Za kľúčový moment považujem, keď Poprad strelil dva góly a dostal sa do zápasu. Tento zápas sme stratili vďaka nekoncentrovanosti. Chalanom aj tak ďakujem za bojovnosť, ale strata bodov mrzí."


Beznádejné posledná Žilina udrela na ľade "kamzíkov" hneď v úvodných minútach. Po návrate z trestnej lavice vyslal Matejku do samostatného úniku Kučný a Vošvrda lovil puk zo siete hneď z prvej strely. Šumy v hľadisku ešte neutíchli a domáci inkasovali po druhý raz. Na červenej čiare chyboval v rozohrávke fínsky legionár Erving a na popradského brankára sa rútila dvojica hosťujúcich útočník. Za hrubicu domáci tréneri chybujúceho Fína posadili až do konca zápasu na lavičku. Zodpovednosť za zakončenie na seba vzal najproduktívnejší hráč Žiliny Lukáš Hvila a druhá strela hostí na bránku Popradu znamenala pre "vlkov" vedenie o dva góly. Popradčania sa zo šoku spamätávali až do polovice prvého dejstva. Z optického tlaku ale do prvej prestávky nič nevyťažili.

V druhej tretine sa v Poprade diali veci. Najprv v 28. minúte zlyhal v čistej šanci Buzzeo, ktorého Mikoláš vygumoval fantastickým zákrokom. Vzápätí udreli hostia. Jankovič napálil puk z polovice ihriska a nekoncentrovaný Vošvrda si ho nešikovným zákrokom lapačkou zrazil do vlastnej siete - 0:3. Domáca lavička preto siahla po výmene brankárov. Vošvrdu vymenil jeho krajan z Česka Nechvátal. Naštartovať obrat sa snažil Zagrapan, ktorý tvrdou ranou precedil puk cez Mikoláša, ten sa ale od konštrukcie bránky odrazil mimo troch žrdí. V 32. minúte sa hostia vyfaulovali do trojice. Presilovku 5 na 3 už po 10 sekundách pretavil na prvý gól Popradu nekompromisnou strelou obranca Miner - 1:3. Na druhej strane neuspel v úniku faulovaný Rudolf Huna. Na rozdiel gólu znížil v 34. minúte vo vlastnom oslabení Dávid Bondra, ktorý poslal puk do siete popod padajúceho Mikoláša. "Kamzíkov" bol plný ľad. Vyrovnanie prišlo v 36. minúte po krásnej akcii Millera, ktorý sa preštrikoval cez niekoľko brániacich hráčov a výbornou prihrávkou posadil gól na hokejku Heizera.

Tretia tretina mala infarktový priebeh. V 50. minúte po teči Podešvu zazvonila horná žrď. Poslední Žilinčania sa predsalen dočkali gólu na začiatku 58. minúty. Jankovičovi zakončenie síce nesadlo, ale aj tak skončilo za chrbtom bezmocného Nechvátala - 3:4. Domáca lavička siahla po hre v šestici a vyplatilo sa. Tentokrát sa Zagrapan do odkrytej časti Mikolášovej bránky trafil a bolo vyrovnané. Tréner Stantien si vzal oddychový čas, ale zápas išiel aj tak do predĺženia. V ňom sa presnou strelou švihom prezentoval Buzzeo a zabezpečil Popradu proti poslednej Žiline zisk extra bodu navyše.

HK Dukla Trenčín – MAC Budapešť 8:1 (3:0, 3:0, 2:1)

Góly:
9. Dlouhý (Hudec), 15. Krejčí (Ölvecký, Cebák), 17. Radjenovic (Starosta, Cebák), 28. Radjenovic (Krejčí), 30. Sádecký (Bartovič), 40. Rýgl (Bartovič), 42. Bartovič (Sádecký, Krejčí), 58. Ölvecký – 55. Bodó (Orbán). Rozhodovali: Baluška, Novák – Synek, Šefčík, vylúčení: 5:5, navyše: Brown (MAC) 10 minút za napádanie rozhodcov, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 2053 divákov

Trenčín: Valent – Rýgl, Starosta, Cebák, Frühauf, Bohunický, Krejčí, Gula – Radivojevič, Ölvecký, O.Mikula – Bartovič, Sádecký, M.Hecl – T.Varga, Radjenovic, J.Švec – D.Hudec, R.Dlouhý, M.Hlinka – M.Luhový

MAC: Bálisz (28. Rajna) – Poszgai, Macaulay, Negrin, Dudás, Garát, Burt, Vokla – Orbán, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Odnoga, K.Nagy, Terbócs – Pápa, B.Majoross, Szigeti

Ján Pardavý st., asistent trénera Trenčína: "Od prvého gólu sme boli lepší. Boli sme agresívni, mali sme dobrý pohyb a dali sme dosť gólov. Súper si po našich chybách vytvoril šance. S výkonom sme spokojní, ľutujeme inkasovaný gól, pretože Mišo Valent si zaslúžil nulu. Vzadu máme ešte čo zlepšovať."

Gergely Majoross, tréner Budapešti: "Toto bol najlepší výkon, aký som od Trenčína videl. Od nás to bol pravdepodobne najhorší. Hrali sme zle a vôbec nie jednoducho. Nedarilo sa ani brankárom. Nezvládali sme jednoduché herné situácie a pri niektorých góloch sa pridali aj smolné momenty. Ak mám hľadať pozitíva, tak iba v tom, že sme bojovali. Domácim k bodom gratulujem."
/div>
Po vyrovnanom úvode prišli chvíle Trenčína. V prvej presilovej hre si vypracoval poriadny tlak. Po góle volali dve šance Radjenovica, no Bálisz jeho strely z prvej dokázal pokryť. Kanadský legionár bol pri chuti aj v 7. minúte, keď v presilovej hre preveril brankára Budapešti. O pol minúty skúsil šťastie stredom klziska Hecl, no ani on nebol úspešný. Dobrý vstup Trenčanov do zápasu sa napokon skončil gólom. Hostia stratili puk za bránkou. Hudec ho posunul na Dlouhého a ten síce puk dobre netrafil, ale ten preskočil gólmana a skončil v sieti. Domáca aktivita neutíchala. V 12. minúte Gulovu strelu od modrej čiary schoval Bálisz do lapačky. V 15. minúte Ölvecký potiahol puk do pásma, zadovkou prihral Krejčimu, ktorý strelou po ľade zvýšil vedenie Dukly. V 17. minúte už bolo 3:0. Puk sa niekoľkokrát poodrážal pred bránkoviskom a Radjenovic ho poslal do bránky.

Hostia v úvode druhej tretiny dohrávali presilovú hru, ktorá ich dostala do vyšších obrátok. V 23. minúte zostal medzi kruhmi nepokrytý K. Nagy. Na Valenta však nevyzrel. V 28. minúte sa Bálisz pošmykol. Puku sa zmocnil Radjenovic, nahodil ho o obrancu a ten sa odrazil do opustenej bránky. V polovici zápasu potiahol po krídle puk Bartovič, nahral ho pred bránkovisko, kde sa zastavil ideálne pred Sádeckým, ktorý ho usmernil za Rajnov chrbát. Oba tímy následne predviedli otvorený hokej na oboch stranách. Gólovú bodku za úvodnou tretinou dal Rýgl, ktorý strelou od modrej čiary prepálil betóny Rajnu.

Aj úvod poslednej tretiny patril Trenčínu. Sádecký spätnou prihrávkou našiel Bartoviča a ten strelou z voleja pridal siedmy gól domáceho tímu. O dve minúty pridal ďalší úspech Radivojevič, no ten neuznali pre postavenie hráča v bránkovisku. Päť minút pred koncom sa hosťom podarilo streliť čestný úspech v presilovke. Na konci kombinačnej akcie bol Bodó, ktorý prekonal Valenta. Gólovú bodku za stretnutím dal v početnej výhode Ölvecký.

MHC Mikron Nové Zámky - HC Košice 2:3 pp (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)

Góly:
13. Pospíšil (Kudla), 53. Zbořil - 8. Derliuk (Haščák), 27. Sýkora (Koch, Kafka), 61. Haščák (Šedivý). Rozhodovali: D. Konc st., Lokšík - Krajčík, Valo, vylúčení: 3:1, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1258 divákov

Nové Zámky: Kristín - Hain, Zaťko, Ordzovenský, Novák, Hatala, Kudla, Slávik, Henderson - Ručkay, Zbořil, Jurík - Bajtek, Urban, Šimun - Pospíšil, Hruška, Štrauch - Rogoň, Fábry, Jakúbek

Košice: Habal – Šedivý, Dudáš, Slovák, Koch, Derliuk, Čížek, McDowell, Petráš – Suja, Brophey, Spilar – Šerbatov, Ignatuškin, Haščák – Kafka, Galamboš, J. Sýkora – Lušňák, Klíma, Hričina

Jerguš Bača, asistent trénera Nových Zámkov: "Bolo to vyrovnané stretnutie. Hlavne nás mrzí, že v úvode sme nevyužili čisté šance, ktoré mali Tomáš Pospíšil a Edo Šimun. Keby sme boli viedli, možno by zápas vyzeral trošku ináč. No nepremenili sme ich a v oslabení 3 proti 5 sme po teči dostali prvý gól. Ten úvod sme mali naozaj veľmi dobrý. Zápas ako taký bol boj, bolo tam veľa osobných súbojov. Ustáli sme oslabenia a v závere sme zápas dotiahli do vyrovnaného stavu. Paradoxne, nedali sme gól z najväčšej šance, ktorú sme mali v predĺžení. Následne sme urobili chybu a zápas sa rozhodol v prospech Košíc. Ten bod je pre nás určite cenný, myslím, že chalani vydali zo seba všetko."

Peter Bartoš, vedúci družstva Košíc: "Vedeli sme, že nás v Nových Zámkoch čaká ťažký zápas. Chalani k tomu pristúpili zodpovedne a v prvej tretine sme sa dostali aj do šancí, no škoda, že sme premenili len jednu. Počas zápasu sme sa snažili byť v pohybe a nedovoliť domácim dostať sa ku svojej hre. Snažili sme sa ich držať čo najďalej od našej bránky. Škoda chyby v závere, po ktorej prišiel vyrovnávajúci gól. Chalani však bojovali až do konca a išli si po víťazstvo v predĺžení. Sme radi za dva body."


Bilancia tohtosezónnych vzájomných zápasov oboch celkov vyznievala pred duelom jasne v prospech Košičanov, ktorí mali na konte už štyri výhry. Úvodné minúty stretnutia patrili "oceliarom", keď predovšetkým Kafka mohol bekhendom otvoriť skóre. Úspešným strelcom mohol byť aj Pospíšil, ktorému posunul puk Hruška, ale Habal zneškodnil pokus domáceho útočníka. V 7. minúte dostali hostia možnosť hrať 40-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, ktorú už po 15 sekundách využil strelou spomedzi kruhov Derliuk. Novým Zámkom sa podarilo vyrovnať v 13. minúte. Pospíšil sa predral cez dvoch obrancov a elegantne blafákom ako Peter Forsberg zasunul puk do bránky.

V úvode druhej tretiny nebezpečne pohrozila košická dvojica Šerbatov – Ignatuškin, ale Kristín situáciu ustál. Na druhej strane predviedol pekný slalom Zaťko, ktorý sa snažil zakončiť bekhendom do vinkla, Habal bol však proti. Hostia išli do vedenia aj druhýkrát, keď Sýkora dorazil Kochovu strelu od modrej za chrbát domáceho gólmana. Košičania boli v druhom dejstve lepší. Nebezpečným pokusom sa prezentoval Ignatuškin, ale Kristínova vyrážačka bola rýchlejšia. Rovnako dobre zasiahol novozámocký brankár proti Hričinovmu pokusu. Domáci mohli s trochou šťastia vyrovnať, no ich strela skončila po teči na žŕdke Habalovej bránky.

Tretie dejstvo prinieslo v úvodných minútach úbytok gólových príležitostí. Hostia boli stále o niečo lepší, domáci však nemienili predať kožu lacno. Zvýšiť vedenie hostí mohol Suja, ale jeho pokus minul bránku. Dočkali sa tak domáci Zámčania – v 53. minúte poslal puk do siete z ľavej strany Zbořil. Po jeho zásahu nabrala hra domácich opäť na obrátkach. 70 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času sa rútil na Kristína jeden z Košičanov, no domáci brankár predviedol pohotový rozštep. Duel sa tak dostal do predĺženia.

V ňom sa už po 42 sekundách pri nájazde dvoch na jedného presadil Haščák, ktorý zužitkoval prihrávku od Šedivého.

DVTK Miškovec - HKM Zvolen 3:4 pp a sn (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly:
18. Loiseau (Harrison, Magosi), 31. Magosi (Harrison, Loiseau), 57. Vojtkó (Vas, Pance) – 6. Chovan (Poyhonen), 34. Špirko (Mitchell, Vandane), 45. Kytnár (Obdržálek, Hraško), rozhodujúci sn Obdržálek. Rozhodcovia: Štefik, Jonák – Tvrdoň, Konc ml., vylúčení: 5:6 na 2 min., navyše Kiss a Mitchell 10 min. za údery, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1295 divákov.

DVTK Miškovec: Adorján – Kiss, Crawford, Láda, Szirányi, Milam, Goz, Vojtkó – Kulmala, Vas, Pance – Mogosi, Loiseau, Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Parizek, Albert

HKM Zvolen: Skapski – Fraser, Poyhonen, Roman, Vandane, Ulrych, Ružička, Pufahl, Hraško – Handlovský, Špirko, Zuzin – Chovan, Kytnár, Obdržálek – Šišovský, Petráš, Mitchell – Andrisík, Holovič, Kelemen


Zvolen sa už v úvode zápasu musel brániť presilovke domácich, ale v početnej nevýhode neinkasoval. V šieste minúte vyšla HKM akcia, na jej konci bol zakončujúci Chovan, ktorý otvoril skóre. Neskôr si presilovú hru zahrali aj hostia a po nich opäť aj domáci, skóre sa však menilo až pri hre 5 na 5. Loiseau si nakorčuľoval pred bránku a gólom na 1:1 uzavrel skóre prvej tretiny.

V druhej časti mal prvú šancu Zvolen, ale boli to domáci, ktorí rozvlnili sieť. Skapskeho prekonal Magosi, no onedlho mal Zvolen k dispozícii presilovku a Špirko v nej vyrovnal na 2:2. Ďalšie šance zostali nevyužité, takže aj po dvoch dejstvách bol stav nerozhodný. Do vedenia mohol ísť Miškovec v 42. minúte, ale Loiseau v samostatnom nájazde neprekonal Skapkseho. Na druhej strane však Kytnár mieril presne - 2:3. O dve minúty neskôr nariadil rozhodca v prospech domácich trestné strieľanie, ale Vas ho nepremenil. Vyrovnanie však v 57. minúte predsa len zariadil Vojtkó.

Duel napokon rozhodli samostatné nájazdy. Jediný úspešný exekútor bol Obdržálek, ktorý rozhodol o výhre Zvolena.