Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Tenis

Kužmová vo štvrťfinále Wimbledonu. Mihalíkovú vyradila jej kamarátka

Viktória Kužmová Foto: TASR/Pavel Neubuer

So svojou premožiteľkou Verou Lapkovovou nastúpila Mihalíková o pár hodín v 1. kole dievčenskej štvorhry, ktorú úspešne zvládli. Naopak Kužmová v prvom kole debla neuspela.

Wimbledon 8. júla (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová sa prvýkrát prebojovala do štvrťfinále na grandslamovom turnaji. V stredajšom dueli juniorskej dvojhry vo Wimbledone zdolala Američanku Caroline Dolehidovú 4:6, 6:4, 6:4. Dosiaľ bolo jej maximom na podujatiach "veľkej štvorky" 3. kolo.

Hoci spravila 17-ročná Slovenka v stretnutí až 35 nevynútených chýb, svoje zaváhania napravila výbornou štatistikou v pomere víťazných loptičiek, keď ich zahrala 41. "Zápas bol znova veľmi ťažký. V prvom sete som si hneď prehrala servis, čo ma trošku nahnevalo, ale ešte som sa dostala späť do setu. Koncovku som však nedotiahla. V druhom sete som začala hrať ešte lepšie, využila som to, že som jej zobrala servis. Tretie dejstvo bolo psychicky veľmi náročné, pretože som mohla mať 4:0, ale namiesto toho bolo 2:2, tak som sa cez to musela preniesť. Koncovku som už zvládla dobre," povedala Kužmová pre stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti STARS for STARS.

Mihalíková vypadla

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková, víťazka tohtoročnej juniorskej dvojhry na Australian Open, skončila v osemfinále juniorskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V stredajšom zápase bola nad jej sily jej veľká kamarátka a partnerka vo štvorhre Bieloruska Vera Lapková, ktorá triumfovala 6:2, 7:5.

Vlani sa do finále dievčenskej dvojhry na posvätnej londýnskej tráve prebojovala Kristína Schmiedlová. Nad sily mladej Slovenky bola Lotyška Jelena Ostapenková, ktorej podľahla v troch setoch 2:6, 6:3, 6:0.

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková
Foto: TASR/AP


V debli ide ďalej, Kužmová končí

Slovensko-bieloruská juniorská tenisová dvojica Tereza Mihalíková, Vera Lapková postúpila do 2. kola na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V stredajšom dueli štvorhry triumfovala nad Francúzkou Tessah Andrianjafitrimovou a Seone Mendezovou z Austrálie 6:2, 7:6 (4). Naopak v 1. kole debla neuspela čerstvá štvrťfinalistka vo dvojhre Viktória Kužmová, ktorá spoločne s Taliankou Beatrice Torelliovou podľahla Britkám Anne Broganovej a Freyi Christieovej 3:6, 6:3, 2:6.



dvojhra junioriek - 3. kolo:

Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Caroline Dolehide (USA) 4:6, 6:4, 6:4
Vera Lapková (Biel.) - Tereza MIHALÍKOVÁ (10-SR) 6:2, 7:5

štvorhra junioriek - 1. kolo:

Anna Broganová, Freya Christieová (V.Brit.) - Viktória KUŽMOVÁ, Beatrice Torelliová (SR/Tal.) 6:3, 3:6, 6:2
Vera Lapková, Tereza MIHALÍKOVÁ (Biel./SR) - Tessah Andrianjafitrimová, Seone Mendezová (Fr./Aus.) 6:2, 7:6 (4)
.

Lotyška Jelena Ostapenková (vľavo) pózuje s trofejou po zisku titulu na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Vo finále dvojhry junioriek zdolala Slovenku Kristínu Schmiedlovú (vpravo) v troch setoch 2:6, 6:3, 6:0.
Foto: TASR/AP