Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Zuzin, Marcinek a Sládok predĺžili zmluvy s HKM Zvolen

Na snímke hokejista Peter Zuzin počas osláv na Námestí SNP v Bratislave 22. februára 2022. Foto: TASR - Jakub Kotian

Všetci traja sú odchovanci zvolenského klubu. V počte odohratých sezón vo zvolenských farbách z nich vyčnieva Zuzin, ktorý začne už svoj 13. ročník v klube.

Zvolen 22. apríla (TASR) - V kádri hokejistov HKM Zvolen budú aj v sezóne 2024/2025 pôsobiť obranca Jozef Sládok a útočníci Peter Zuzin a Patrik Marcinek. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Všetci traja sú odchovanci zvolenského klubu. V počte odohratých sezón vo zvolenských farbách z nich vyčnieva Zuzin, ktorý začne už svoj 13. ročník v klube. V uplynulej sezóne 2023/2024 bol druhý v produktivite tímu a zároveň jeho najlepší strelec. Celkovo odohral 59 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 22 gólov a 24 asistencií. Bodovo mu najviac vyšiel zápas 3. kola proti Novým Zámkom (5:2), v ktorom pridal ku trom gólom jednu asistenciu.

Útočník Marcinek má za sebou sezónu, v ktorej si s 15 gólmi vytvoril nové extraligové maximum. Ako jeden z troch hráčov (okrem neho iba Mitch a Cole Hultsovci) odohral všetkých 60 zvolenských zápasov v ročníku. V základnej časti mal bilanciu 11 gólov a 9 asistencií, v play off pridal 7 bodov (4+3).

Obranca Sládok strelil v 50 zápasoch päť gólov, pridal k nim 10 asistencií a 114 trestných minút.