Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Washington prehral s Floridou 3:6, Fehérváry mal štyri mínusové body

Na snímke brankár Floridy Sergej Bobrovsky sa raduje so spoluhráčom Matthewom Tkachukom po víťazstve nad Washingtonom 16. februára 2023. Foto: TASR/AP

Washington nezvládol doma dôležitý súboj v boji o play off, keď už v polovici stretnutia prehrával s Floridou o tri góly.

New York 17. februára (TASR) - Hokejisti Washingtonu Capitals prehrali v zámorskej NHL tretí zápas za sebou. V zostave bez kapitána Alexandra Ovečkina podľahli Floride 3:6, slovenský obranca domácich Martin Fehérváry nazbieral až štyri mínusové body. New Jersey s Tomášom Tatarom neuspelo na ľade St. Louis (2:4). Seth Jarvis prispel prvým hetrikom v profiligovej kariére k triumfu Caroliny nad Montrealom 6:2.

Washington nezvládol doma dôležitý súboj v boji o play off, keď už v polovici stretnutia prehrával s Floridou o tri góly. Po 75 zápasoch bez zápisu sa v drese hostí strelecky presadil obranca Marc Staal, predtým naposledy skóroval v marci 2022. “Vôbec som sa nestresoval, že som tak dlho neskóroval. Je to však skvelý pocit a potešilo to aj chalanov,” povedal pre nhl.com Staal, ktorý v úvode druhej časti zvýšil na 2:0 pre Panthers. Jeho spoluhráč Anton Lundell dal gól a pridal dve asistencie. Fehérváry odohral 19:12 min, okrem štyroch mínusiek sa prezentoval tromi bodyčekmi. Washington prehral trikrát za sebou v riadnom čase premiérovo v sezóne. Druhý zápas za sebou vynechal Ovečkin, ktorý je s rodinou po smrti otca Michaila. Washington sa tak nenaladil dobre na sobotňajší zápas pod holým nebom v Raleigh proti Caroline. “Z každej prehry sa treba poučiť. Musíme držať spolu a sústrediť sa na ďalší zápas,” povedal švédsky center Capitals Nicklas Bäckström. Washington prišiel o Marcusa Johanssona, ktorý sa po kolízii s Radkom Gudasom v tretej tretine na ľad nevrátil.

Hráči New Jersey vyšli prvýkrát po piatich stretnutiach bodovo naprázdno. Pod ich prehru 2:4 na ľade St. Louis sa za domácich podpísali Jordan Kyrou a Brayden Schenn zhodne gólom a asistenciou. Bluesmani vyhrali tretíkrát v rade, brankár Jordan Binnington k tomu vo svojom 200. štarte v NHL prispel 34 zákrokmi. Tatar strávil na ľade 16:08 min, mal jednu strelu a jeden plusový bod. Sériou víťazstiev sa Blues dostali späť do hry o play off. “Každý zápas je pre nás ako keby sme čelili vyradeniu v sérii. Sme tvrdo pracujúci tím a chceme ísť do bojov o Stanley Cup. Spravíme pre to všetko,” povedal jeden zo strelcov St. Louis Alexej Toropčenko. “Hrali sme katastrofálne v obrane. Keď strácate toľko pukov, navyše proti ich prvému útoku, tak je to problém,” uviedol tréner “diablov” Lindy Ruff. Devils prehrali v riadnom čase vonku len štvrtý zápas v sezóne, s 20 víťazstvami u súperov sú na čele NHL. Blues vyhrali všetky tri zápasy po výmene Vladimira Tarasenko do NY Rangers.

Adam Ružička chýbal v zostave Calgary, ktoré doma podľahlo Detroitu 2:5. Hostia natiahli šnúru víťazstiev na päť zápasov, Tyler Bertuzzi sa blysol gólom a dvoma asistenciami, Dylan Larkin pridal tri asistencie a dva góly dal Dominik Kubalík. “Potrebovali sme takúto sériu. Celý rok rozprávame o tom, že chceme zabojovať o postup do play off a teraz sa nám naskytla šanca. Ideme ďalej, chceme zbierať body,” povedal útočník Red Wings David Perron, ktorý vďaka asistencii zaznamenal 700. bod v NHL. Víťazstvo Detroitu vychytal Magnus Hellberg, ktorý chytil 33 striel.

Boston uspel na ľade Nashvillu 5:0, brankár Jeremy Swayman mal 29 zákrokov a zaznamenal svoj druhý shutout v sezóne a siedmy v kariére. “V tejto lige je ťažké vyhrávať a ešte ťažšie neinkasovať v celom zápase. Bol to tímový výkon, chlapci odviedli v obrane skvelú prácu a umožnili mi pripísať si čisté konto,” povedal Swayman. Patrice Bergeron si pripísal gól a asistenciu.

Trojgólový Jarvis bol prvou hviezdou Caroliny, ktorá rozhodla súboj s Montrealom (6:2) štyrmi gólmi v záverečnej časti hry. Jarvis zavŕšil hetrik gólom v oslabení 19,8 sekundy pred koncom stretnutia. “O tomto som snival už ako malé dieťa, som veľmi rád, že sa mi to splnilo. Celý deň som sa cítil výborne, mal som dobrú náladu a podarilo sa mi to preniesť aj na ľad,” povedal Jarvis. Po dvoch tretinách bol stav vyrovnaný 2:2, ale Carolina dala tri góly v prvých piatich minútach poslednej dvadsaťminútovky a rozhodla o víťazstve. Hurricanes vyhrali nad Canadiens deväť domácich zápasov za sebou a je to ich najlepšia séria proti jednému tímu v klubovej histórii. Zápas sa začal slávnostne, bývalého vynikajúceho brankára Cama Warda uviedli Hurricanes ako prvého člena do svojej Siene slávy.

Columbus zdolal Winnipeg 3:1, k čomu prispel výborným výkonom brankár Joonas Korpisalo, keď zaznamenal 37 zákrokov. Jeho krajan Patrik Laine strelil v zápase proti svojmu bývalému tímu gól a pridal aj asistenciu. Yanni Gourde strelil dva góly, pridal asistenciu a prispel k víťazstvu Seattlu nad Philadelphiou 6:2. Oba góly hostí strelil Travis Konecny. Štvrté víťazstvo za sebou dosiahli hokejisti Vegas, keď zdolali San Jose 2:1. Víťazný gól strelil 18 sekúnd pred koncom tretej tretiny William Carrier.

NHL - sumáre:



Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens 6:2 (2:1, 0:1, 4:0)

Góly: 13. Kotkaniemi (Nečas, Burns), 15. Jarvis (Aho, Svečnikov), 43. Aho (de Haan, Svečnikov), 44. Jarvis (Burns, Svečnikov), 45. Staal (Martinook, Fast), 60. Jarvis (Stepan) - 4. Pezzetta (Pitlick, Ylönen), 36. Harvey-Pinard (Hoffman, Armia). Brankári: Raanta - Montembeault, strely na bránku: 41:22.



Columbus Blue Jackets - Winnipeg Jets 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Góly: 30. Laine (Boqvist, Gaudreau), 50. Johnson (Roslovic, Bemström), 60. Jenner (Laine) - 20. Connor (Wheeler, Dubois). Brankári: Korpisalo - Rittich, strely na bránku: 24:38.



Washington Capitals - Florida Panthers 3:6 (0:1, 1:3, 2:2)

Góly: 36. Strome (Oshie, Gustafsson), 54. Bäckström (Gustafsson), 58. Kuznecov (Oshie, Gustafsson) - 10. Forsling (Luostarinen, Verhaeghe), 22. Staal (Montour, Verhaeghe), 28. White (Lundell), 38. Barkov (Smith), 59. Lundell, 60. Reinhart (Lundell). Brankári: Kuemper - Bobrovskij, strely na bránku: 32:36.



Nashville Predators - Boston Bruins 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)

Góly: 3. Marchand (Bergeron), 22. Smith (McAvoy), 29. Bergeron (Lindholm, Hall), 32. Forbort (Foligno, Grzelcyk), 54. Frederic (Foligno, Lindholm). Brankári: Saros - Swayman, strely na bránku: 28:30.



Calgary Flames - Detroit Red Wings 2:5 (1:1, 1:3, 0:1)

Góly: 16. Lindholm (Backlund), 30. Dubé (Andersson) - 19. Kubalík (Bertuzzi, Oesterle), 23. Fabbri (Larkin, Perron), 36. Kubalík (Larkin, Bertuzzi), 39. Bertuzzi (Fabbri, Larkin), 44. Suter (Zadina, Chiarot). Brankári: Vladař - Hellberg, strely na bránku: 35:24.



St. Louis Blues - New Jersey Devils 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Góly: 17. Bučnevič (Barbašev, O'Reilly), 24. Toropčenko (Walker, Parayko), 26. Kyrou (Schenn, Thomas), 52. Schenn (Kyrou, Thomas) - 18. Mercer (Boqvist, Severson), 29. Haula (Zetterlund, Šarangovič). Brankári: Binnington - Blackwood, strely na bránku: 35:36.



Seattle Kraken - Philadelphia Flyers 6:2 (2:0, 3:0, 1:2)

Góly: 4. McCann, 15. Gourde (Schultz, Tolvanen), 26. Schultz (Beniers, Eberle), 32. Bjorkstrand (Gourde, Oleksiak), 35. Gourde (Schwartz, Eberle), 51. Beniers - 41. Konecny (Cates, Provorov), 55. Konecny (Cates). Brankári: Grubauer - Hart (32. Ersson), strely na bránku: 30:19.



Vegas Golden Knights - San Jose Sharks 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Góly: 47. Cotter (Eichel), 60. Carrier (Stephenson, Theodore) - 38. Barabanov (Vlasic, Couture). Brankári: Hill - Kahkonen, strely na bránku: 38:26.

Slováci v akcii:

Martin Fehérváry (Washington) 19:12 0 0 0 -4 1 0

Tomáš Tatar (New Jersey) 16:08 0 0 0 +1 0 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/