Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

V nominácii Kanady sú Bedard, Parayko i Mangiapane

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zámorské médiá už skôr informovali, že sa na turnaji predstaví Bedard aj Fantilli, teraz vedenie národného tímu oficiálne odkrylo svoju prvú súpisku.

Ottawa 4. mája (TASR) - Kanadská hokejová reprezentácia sa na MS v Prahe a Ostrave predstaví s mladým tímom. V úvodnej nominácii, ktorú zverejnilo vedenie Hockey Canada, figuruje až štrnásť hráčov s dátumom narodenia po roku 2000. V drese obhajcov titulu sa okrem hviezdneho Connora Bedarda predstavia aj Adam Fantilli či Macklin Celebrini . Zo skúsenejších hráčov budú v pražskej A-skupine napríklad Colton Parayko či Andrew Mangiapane.

"Sme nadšení, že môžeme predstaviť prvých 22 hráčov na majstrovstvá sveta 2024. V tejto nominácii je niekoľko hráčov, ktorí boli úspešní na medzinárodnej scéne. Vieme, že fanúšikovia budú nadšení, keď budú môcť sledovať ako súťažíme proti najlepším hokejovým krajinám," uviedol generálny manažér kanadskej reprezentácie Rick Nash pre webstránku hockeycanada.ca. "Vieme, že naši hráči budú v Prahe a Ostrave hrdo reprezentovať Kanadu a sme presvedčení, že tento tím nám má veľkú šancu obhájiť zlatú medailu," dodal Nash. Kanaďania vyhrali vlani vo finále proti Nemecku, ktoré zdolali 5:2.

Zámorské médiá už skôr informovali, že sa na turnaji predstaví Bedard aj Fantilli, teraz vedenie národného tímu oficiálne odkrylo svoju prvú súpisku. Figurujú na nej traja brankári, sedem obrancov a dvanásť útočníkov. Pozornosť púta len 17-ročný útočník Celebrini, ktorý ako jediný z kádra ešte neokúsil prestížnu NHL. Sezónu odohral na Bostonskej univerzite v NCAA, kde v 38 zápasoch nazbieral 64 bodov (32+32). Svoju krajinu reprezentoval minulý rok na MS hráčov do 18 rokov a gólom v predĺžení rozhodol súboj o bronz proti Slovensku (4:3 pp). Predstavil sa aj na nedávnom juniorskom šampionáte.

Tím, ktorý zostavovali okrem Nasha aj jeho asistenti Kyle Dubas a Scott Salmond, čaká v nedeľu prípravný duel vo Viedni s Rakúskom a o dva dni neskôr v Budapešti zápasová generálka na MS s domácim Maďarskom. Kanadu opäť povedie na šampionáte tréner Andre Tourigny z Arizony. "Javorové listy" sa na tohtoročných MS stretnú v pražskej A-skupine s Veľkou Britániou, Dánskom, Rakúskom, Nórskom, Fínskom, Švajčiarskom a domácim Českom. V kanadskom drese sa predstaví až 11 hráčov, ktorí už štartovali na MS.



Úvodná nominácia Kanady na MS v Prahe a Ostrave:


Brankári: Nico Daws (New Jersey Devils/NHL), Joel Hofer, Jordan Binnington (obaja St. Louis Blues/NHL)

Obrancovia: Damon Severson (Columbus Blue Jackets/NHL), Colton Parayko (St. Louis Blues/NHL), Owen Power, Bowen Byram (obaja Buffalo Sabres/NHL), Jamie Oleksiak (Seattle Kraken/NHL), Kaiden Guhle (Montreal Canadiens/NHL), Olen Zellweger (Anaheim Ducks/NHL)

Útočníci: Connor Bedard (Chicago Blackhawks/NHL), Dawson Mercer (New Jersey Devils/NHL), Andrew Mangiapane (Calgary Flames/NHL), Ridly Greig (Ottawa Senators/NHL), Dylan Cozens (Buffalo Sabres/NHL), Jack McBain, Dylan Guenther (obaja Arizona Coyotes/NHL), Jared McCann, Brandon Tanev (obaja Seattle Kraken/NHL), Adam Fantilli (Columbus Blue Jackets/NHL), Michael Bunting (Pittsburgh Penguins/NHL), Macklin Celebrini (Boston University/NCAA)