Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

LM: Slovenskí futsalisti Pinerola Bratislava podľahli tureckému tímu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V stredu podľahli tureckému šampiónovi Gazi Üniversitesi 2:4.

Nikózia 28. augusta (TASR) - Futsalisti slovenského majstra Pinerola Bratislava neuspeli vo svojom druhom stretnutí na turnaji predkola Ligy majstrov 2019/2020 na Cypre, keď v stredu podľahli tureckému šampiónovi Gazi Üniversitesi 2:4.

Po polčase prehrávala Pinerola o gól, keď inkasovala na začiatku z ojedinelého útoku súpera. V druhom dejstve opäť po zbytočnej chybe a opäť z ojedinelého útoku Turkov inkasovali zverenci trénera Ladislava Mikitu druhýkrát. Následne siahli Bratislavčania po powerplay a pri hre bez brankára dostali do prázdnej brány ešte dva góly. Až v závere sa gólovo presadili hráči slovenského mužstva zásluhou Tomáša Bagina a Samuela Marušinca. Pinerola výsledkovo nenadviazala na utorňajší triumf 8:0 nad islandským majstrom Vaengir Júpiters.

Súboje D-skupiny o jedinú postupovú miestenku do hlavnej fázy uzavrie Pinerola duelom s domácou Omoniou Nikózia v piatok. Súpera by na postup potrebovala zdolať najmenej päťgólovým rozdielom, čo sa zdá byť nereálne.

D-skupina:

Gazi Üniversitesi - Pinerola Bratislava 4:2 (1:0)

Góly: 4. Aydogan, 33. Ugurlu, 33. Zaťovič (vlastný), 36. Alvurdu - 38. Bagin, 40. Marušinec


Hlas po zápase:

Ladislav Mikita, tréner Pineroly: "Skutočne neviem, ako by som opísal tento zápas. Niečo podobné som v kariére ani nezažil. Počas celého zápasu sme mali obrovskú prevahu, úplne sme však pohoreli v efektivite. Súpera sme prestrieľali 47:12, do priestoru brány sme trafili 22 striel a oni 6, pričom nám dali štyri góly. Skutočne iba niekoľkokrát sa dostali na našu polovicu a boli neskutočne produktívni. Áno, prvé dva góly sme dostali po našich veľkých a zbytočných chybách. Potom sme už museli otvoriť hru, hrali sme bez brankára a dvakrát sme inkasovali do prázdnej brány. V závere sme už iba skorigovali. Mali sme dnes vyhrať tak 12:1, ale absolútne sme vyhoreli v zakončení. Boj o postup sme si extrémne skomplikovali."

ďalší výsledok:

Omonia Nikózia - Vaengir Júpiters 8:1 (6:1)

Tabuľka:

1. Omonia Nikózia 2 2 0 0 16:3 6

2. Pinerola Bratislava 2 1 0 1 10:4 3

3. Gazi Üniversitesi 2 1 0 1 6:10 3

4. Vaengir Júpiters 2 0 0 2 1:16 0