Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

L. Nagy potvrdil ligový koniec, záver kariéry si predstavoval inak

Na archívnej snímke Ladislav Nagy. Foto: TASR/František Iván

Košickí hokejisti tretíkrát v rade skončili už vo štvrťfinále, čo bolo na míle vzdialené od predstáv ich kapitána.

Košice 21. marca (TASR) - Menší hokejový zázrak sa nekonal, hokejisti HC Košice nezvrátili sériu s HK Poprad a už majú po sezóne. Tretíkrát v rade skončili už vo štvrťfinále, čo bolo na míle vzdialené od predstáv kapitána Ladislava Nagyho. Ten potvrdil, že 6. štvrťfinálový zápas v Poprade bol pre neho posledný v košickom drese, kariéru si môže predĺžiť už iba v reprezentácii.

V roku 2017 Košičanov šokujúco vyradil MHC Martin, vlani stroskotali na Banskej Bystrici. Tretie štvrťfinálové vypadnutie v rade si pred sezónou nikto z klubu nepripúšťal, no po sérii s Popradom je realitou. Boli to zároveň tri sezóny, v ktorých sa kapitán tímu Ladislav Nagy v závere kariéry pokúšal o ligový titul. Teraz je už jasné, že ho nezíska. "Trikrát po sebe vypadnúť v prvom kole, to som si pri návrate do Košíc nepredstavoval. Čo už. Séria s Popradom bola náročná aj pre mňa, keďže som sa vracal po zranení. Škoda, že som sa zranil pred play off, možno by to bolo z mojej strany lepšie," povedal. Nagy potvrdil, že jeho kariéra je na konci. Rád by ju však definitívne uzavrel v reprezentačnom drese, ideálne ako účastník MS v Košiciach.

Po poslednom košickom zápase sezóny musel iba smutne zhodnotiť účinkovanie svojho tímu. "Oceliari" prehrávali s Popradom 0:3 na zápasy, vo štvrtom a piatom však zvíťazili a pokračovať vo víťaznom ťažení chceli aj v Poprade. Tam to však už bolo o popradskom potvrdení postupu. Košičania prehrávali po prvej tretine 0:2, po druhej 0:3 a povestného zajaca už za chvost nechytili. "Sami sme si to prehrali tým, že prvých 40 minút sme hrali zle. Potom v tretej tretine sme síce hrali lepšie, ale už sme to nedokázali otočiť. V sérii sme nemali prehrať oba prvé domáce zápasy. Keby sme vyhrali aspoň jeden, vyvíjalo by sa to asi inak," poznamenal Nagy.

Zvláštne pocity prežíval košický útočník Marcel Haščák. Odchovanec Popradu sa iba prizeral, ako sa miestni fanúšikovia radujú s domácimi hráčmi, zatiaľ čo on iba trpko konštatoval: "Takto skoro som už dávno nekončil sezónu. Ostáva mi iba pogratulovať popradskému klubu, jeho hráčom a fanúšikom. Som rád, že hokej v Poprade napreduje a že sa tam veci zmenili k lepšiemu."