Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Pardavý apeluje pred Poľskom na koncentrovanosť

Asistenti trénera Peter Frühauf, Ján Pardavý, lekár MUDr. Pavol Lauko a asistent trénera Róbert Petrovický pred zápasom základnej B-skupiny Slovensko - Kazachstan na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Ostrave v nedeľu 12. mája 2024. Foto: TASR

Zverenci Craiga Ramsayho majú po troch zápasoch päť bodov a sľubné vyhliadky ku konečnému umiestneniu v tabuľke.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Ostrava 14. mája (TASR) - Víťazstvo nad USA potešilo hráčov aj trénerov slovenského tímu, no v deň zápasového voľna už svoju pozornosť mierili do ďalších zápasov. Podľa asistenta trénera Jána Pardavého bude dôležité upozorniť hráčov na udržanie koncentrovanosti a správne sa nastaviť na duel proti nováčikovi elitnej kategórie Poľsku.

"Nebude nás čakať nič jednoduché a musíme k tomu súperovi pristúpiť rovnako ako proti hociktorému inému," uviedol Pardavý pre TASR. Slováci viedli proti jednému z favoritov ostravskej B-skupiny MS 4:1, no Američania vyťažili z tlaku v tretej tretine tri góly. Napokon sa na radosť vyše 9-tisíc divákov tešili Slováci, keď Miloš Kelemen v predĺžení stečoval strelu Šimona Nemca. "Všetci sme si to víťazstvo vychutnali a boli sme veľmi radi, že sa nám to podarilo. Turnaj však ide ďalej a musíme sa sústrediť na ďalšie zápasy," poznamenal útočník Matúš Sukeľ pre TASR.

Zverenci Craiga Ramsayho majú po troch zápasoch päť bodov a sľubné vyhliadky ku konečnému umiestneniu v tabuľke. V základnej fáze ešte odohrajú štyri zápasy a proti Poľsku budú v pozícii favorita. "Musíme hráčov upozorniť na to, aby boli koncentrovaní. Zápas s USA je už za nami, nechali sme ich užiť si to a aby mali po ňom voľno. Zajtra (streda) už budeme hrať ďalší dôležitý zápas, v ktorom sa musíme od začiatku koncentrovať na výkon a potvrdiť v ňom body s USA," povedal Pardavý.

Aj on mal v čerstvej pamäti nedávny duel s Poľskom, v ktorom Slováci v Žiline zvíťazili 6:1. K presvedčivému triumfu zamierili po vydarenom úvode, keď už v 6. minúte viedli 3:0. Aj duel proti USA, s ktorými Slováci v generálke prehrali 2:6, však potvrdil, že zápasy v príprave a na šampionáte sú odlišné. "Každý si musí uvedomiť, že na šampionáte už neexistuje slabý súper. Keď sa budeme koncentrovať iba sami na seba a dáme do toho všetko, tak môžeme zdolať každý tím. Poliaci ukázali, že majú svoju kvalitu. Sú veľmi obetaví a nepríjemní v protiútokoch. Majú aj solídneho brankára," narážal Pardavý na naturalizovaného Američana Johna Murrayho, ktorý už sedem sezón reprezentuje Poľsko.

/vyslaní redaktori TASR Michal Runák wr a Martin Hrotek hm/