Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Hejková priviedla USK Praha ku štrnástemu titulu v sérii

Na archívnej snímke trénerka Natália Hejková. Foto: TASR Marko Erd

Týmto víťazstvom prekonalo USK rekord svojho finálového súpera, ktorý kraľoval najvyššej súťaži v rokoch 1996 až 2008.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Brno 29. apríla (TASR) - Slovenská basketbalová trénerka Natália Hejková priviedla český ZVVZ USK Praha ku rekordnému štrnástemu majstrovskému titulu v sérii. Vo štvrtom stretnutí finále zvíťazili jej hráčky nad Žabinami Brno 85:48 a celú sériu vyhrali 3:1 na zápasy.

Týmto víťazstvom prekonali rekord svojho finálového súpera, ktorý kraľoval najvyššej súťaži v rokoch 1996 až 2008. Celkovo získalo USK Praha 18. titul v tamojšej Chance ŽBL. "Cesta za titulom bola v podstate rovnaká ako v posledných rokoch, až na to, že sme si to tento rok skomplikovali zápletkou, keď sme tu prehrali. Teraz sme ukázali kvalitu a koncentráciu, že si nemôžeme s ničím zahrávať. Po Final Four Európskej ligy je to ale vždy ťažké. Tím bol psychicky a fyzicky vyčerpaný a preto sme tu v pondelok prehrali. To, že sme tu neuspeli, má jedno obrovské pozitívum. Bolo tu mnoho ľudí, ktorí si mysleli, že možno... A na USK bola taktiež plná hala, takže výborné," povedala českým médiám Hejková.

Slovenská trénerka tak rozšírila svoju zbierku národných titulov na číslo 27, okrem 12 s USK Praha (2013-2024), má ešte tri československé s Ružomberkom (1991–1993), 10 slovenských s Ružomberkom (1993–2002) a dva ruské so Spartakom (2007 a 2008). Aj v nasledujúcom ročníku bude súčasťou pražského klubu. "Kývla som na to, že zostanem. Prvoradý je záujem klubu, či chce alebo nechce. Potom som si to nejako zosumarizovala, že to, čo dnes v klube robíme, tak ma veľmi baví. Mám šikovných, mladých spolupracovníkov, ktorí robia veľmi dobrú robotu. Jednak je to motív, ale aj obrovská pomoc," uviedla Hejková nedávno pre TASR.