Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Futbalisti majstrovského Slovana Bratislava zvíťazili v Myjave

Na snímke radosť hráčov FK Senica zľava Edmund Addo, Luis Ramirez, Frank Castaneda a kapitán Roberto Dias po prvom gole Franka Castaneda počas 5. kola Fortuna ligy 2019/2020 FK Senica - MFK Ružomberok v Senici 17. augusta 2019. Foto: FOTO TASR - Róbert Fritz

Zverenci trénera Jána Kozáka ešte v lige nestratili ani bod a sú na čele tabuľky.

Trnava 17. augusta (TASR) - Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotu v 5. kole Fortuna ligy v Trnave 2:1. ViOn Zlaté Moravce remizoval v 5. kole futbalovej Fortuna ligy doma s nováčikom FK Pohronie bez gólov.

FC Spartak Trnava - AS Trenčín 1:2 (1:1)
Góly:
29. Sobczyk – 35. Comvalius, 72. Mitrea (vlastnný). Rozhodovali: Chmura – T. Somoláni, Roszbeck, ŽK: Tešija - Bukari, Koolwijk, Šemrinec, Kadák, 3483 divákov.

Trnava: Rusov – Turňa (76. Kelemen), Mitrea, Mesík - Diogo, Halilovič, Tešija, Dangubič (66. Oršula), Lovat – Sobczyk (81. Mihálek), Tavares

Trenčín: Šemrinec – Ligeon, Kleščík, Skovajsa, Keston – Zubairu, Koolwijk, Roguljić (64. Depetris) – Bukari, Čataković (73. Corryn), Comvalius (82. Kadák)


Od začiatku stretnutia boli kombinačne lepší hostia a aj preto sa viac hralo na trnavskej polovici. Až v 15. minúte nebezpečne vystrelil na trnavskú bránu Keston. Krátko pred uplynutím polhodiny unikol po pravej strane Diogo, jeho prízemný center napálil Tavares do Šemrinca a vyrazenú loptu poslal do trenčianskej brány Sobczyk. Domáci sa z vedenia dlho netešili, v 35. minúte po obrovskej chybe Haliloviča vyrovnal na 1:1 Comvalius. V poslednej 5-minútovke najskôr Bukari netrafil bránu a následne brankár Šemrinec kryl hlavičku Lovata.

V druhom polčase nasjkôr Čatakovič nebezpečnou krížnou strelou ohrozil Rusova. Následne nezakončili svoje akcie Dangubič ani Sobczyk. V 48. minúte išiel vedľa trnavskej brány priamy kop Raguliča. Po hodine hry strelu Čatakoviča kryl Rusov. Domáci mali šancu v 68. minúte, no Sobczyk hlavičkoval do rúk brankára Šemrinca. V 72. minúte dali Trenčania druhý gól, keď centrovanú loptu podvihol do vlastnej brány stopér Mitrea a rozhodol o konečnom výsledku. Záverečná snaha Trnavčanov nepriniela vytúžené ovocie, keď v 87. minúte Mihálek hlavičkoval vedľa a v nastavenom čase Tavares po prihrávke Tešiju netrafil bránu. Futbalovejší Trenčania si odviezli zaslúžené tri body, proti nečakane indisponovanému Spartaku.

Hlasy:
Roman Marčok, tréner Trenčína: "Dnes sme boli dobre organizovaní, pripravovali sme sa na súpera, vedeli sme, čo budú domáci hrať. Obrana nám fungovala fantasticky a v ofenzíve sme podali dobrý výkon, okrem krídelníkov. Súper nás nestačil dostupovať, v zápase sme mali štyri šance, dve sme využili a myslím, že sme zaslúžene vyhrali."

Ricardo Cheu, tréner Trnavy: "Nesúhlasím s tým, čo povedal tréner hostí, pretože nemohli byť na nás tak pripravení, nakoľko sme preskupili rady a hrali inak, ako doteraz. Napriek tomu sme horeli v súbojoch jeden na jedného, čo pripisujem tomu, že hráči zo základnej zostavy majú v nohách veľa zápasov a fyzicky nestíhame. Rovnako som nevidel toľko šancí, ako spomínal tréner, videl som dva góly z dvoch našich obrovských chýb. V prvom prípade Halilovičova, keď stratil loptu a v druhom po vlastnom góle Mitrea. Mali sme dosť šancí streliť druhý gól, či už to bol Sobczyk, Mihálek a dvakrát Tavares. Trenčania odohrali veľmi dobrý zápas, prišli k nám vyhrať a to sa im aj podarilo. Blahoželám súperovi, dali o gól viac a zaslúžene vyhral."



MŠK Žilina – FC Nitra 3:0 (2:0)
Góly:
17. a 35. Bernát, 83. Ďuriš. Rozhodovali: Kráľovič – Pozor, Borsányi, ŽK: Diaz – Podhorin, Farkaš, 2661 divákov.

Žilina: Holec – Tomič, Minárik, Králik, Sluka – Diaz (78. Anang) – Káčer, Bernát (85. Myslovič) – Jánošík (66. Ďuriš), Boženík, Demiri

Nitra: Šípoš – Kuník (83. Elexa), Podhorin, Farkaš, Magda – Faško – Šefčík, Gatarič, Vrábel (69. Tancík), Šurnovský (56. Guláš) – Ristovski



Žilinčania si proti Nitre vytvorili od úvodu tlak, ktorý v 8. min. takmer pretavil do úvodného gólu Minárik, ale Šípoš jeho hlavičku končekmi prstov vytlačil von. V 17. min to však domácim už vyšlo, Bernát si narazil pred 16-tkou s Boženíkom, prvú strelu mu síce ešte hostia zblokovali, no Bernát sa z opakovaného pokusu nemýlil a krížnou strelou prekonal Šípoša. Hostia sa veľmi pred Holecom nevyskytovali a keď to skúšali, tak iba z diaľky a nepresne. Žilinčania kombinačne dominovali a v 30. min sa do streleckej listiny takmer zapísal Diaz, keď jeho pokus skonči vedľa Šípošovej brány. O päť minút to však šošonom vyšlo, Diaz centroval z ľavej strany, loptu nedostali do brány Boženík ani Jánošík, ale Bernát už áno a svojím piatym tohtosezónnym gólom zvýšil na 2:0. Päť minút pred prestávkou mal šancu Boženík šancu zraziť Nitranov definitívne na kolená, ale pálil nad bránu hostí. Tí sa v 43. min síce presadili gólovo, no z ofsajdovej pozície, a tak sa skóre nemenilo.

Žilina bola aj v druhom polčase herne oproti Nitre na vyššom leveli, ale gólovo jej to tak už nesypalo. Veľké penzum práce v útoku odviedol Boženík, ale v zakončení mal viackrát aj menej šťastia, ako by si zaslúžil. V 67. min kopali domáci priamy kop, k lopte sa postavil Káčer, ale najskôr trafil múr a z opakovanej strely mu nedovolil skórovať Šípoš. Ďalšie dve tutovky spálil potom Boženík a v 77. min sa pripomenuli aj hostia, ale nenápadnú a nebezpečnú loptu pred bránu Holec vyrazil do bezpečia a o chvíľu si podobne poradil s ďalšou nebezpečnou situáciou zo strany hostí. V 83. min Káčer výborne vysunul prihrávkou naľavo do šance Ďuriša, ktorý ľavačkou nedal Šípošovi šancu a zvýšil na 3:0. Zápas sa potom dohrával za oslavného skandovania divákov, pri ktorom ešte Boženík nastrelil brvno a spálil ďalšiu šancu a Žilinčania tak stále kráčajú súťažou bez straty bodu.

Hlasy:
Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: „Zápas sme zvládli, najmä po mentálnej stránke to bolo náročné, pretože po štyroch výhrach v lige zvykne mladé mužstvo väčšinou podceniť veci. Pozitívne sme však využili pohárový duel v Lipanoch, ktorý bol pre nás dobrým mementom v tom, že ak nie sme dostatočne koncentrovaní na zápas, dostávame sa do problémov. Celý zápas sme boli kombinačnejší a lepší, vytvorili sme si šance a dali sme veľa gólov. Teším sa aj z toho, že výkon mal počas celého zápasu akú-takú úroveň. Čaká nás ťažká práca a nie preto, že máme za súpera Slovan. Uvidíme, čo spraví s naším mužstvom päť výhier v rade, ale dúfam, že to zvládneme.“

Marián Süttö, tréner Nitry: „Domáci sú v pohode a bolo to vidieť na ich pohybe. Chutil im futbal a my sme im to naším prístupom uľahčovali. Chceli sme sa prezentovať určite inak. Domáci ovládli hru, mali zopár šancí, ktoré využili. Ak chceme uspieť u takého súpera, ako je Žilina, musíme dať z dvoch – troch pološancí aspoň jeden kontaktný gól, aby súper znervóznel, no to sa nám nepodarilo. Pre našich mladých hráčov je to veľká škola, ale škola má tiež svoje pravidlá. Musíme sa s chlapcami porozprávať, pretože dostať v 18-tich šancu v lige a nevážiť si to, je rana pod pás. Niektoré výkony, nemyslím tým herné, boli sotva na 30-tich percentách. Musíme si to rozobrať a pripraviť sa na ďalšieho súpera.“



ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 0:0
Rozhodovali: Kružliak - Tomčík, Vitko, ŽK: Čögley, Duga - Pellegríni, Mészáros, 2320 divákov.

ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Pindroch - Čögley, Pintér (64. Duga), Asanovič, Brašeň - Válovčan (75. Rodrigues), Tóth, Sloboda, Kovaľ - Richtárech (46. Švec) - Ďubek

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa: Vantruba - Hatok, Jacko, Bartoš, Tesák - Sedláček, Pellegríni - Hrnčár (85. Mészáros), Zachara (61. Klec), Abrahám - Kondrlík (66. Blahút)



Po obojstranne opatrnom úvode prevzali iniciatívu v zápase domáci hráči. V 15. minúte rozohral Ďubek štandardnú situáciu, Pintér posunul loptu na Asanoviča, ktorého dobre mierenú hlavičku vytesnil Vantruba na rohový kop. Už o minútu sa otvoril priestor pred Válovčanom, ten išiel sám na bránku, ale v koncovke mieril iba do nôh hosťujúceho gólmana. V 20. minúte Kovaľ prudkou strelou opečiatkoval pravú žrď a odrazenú loptu poslal do siete Válovčan, ale na smolu domácich z ofsajdovej pozície. V 36. minúte Sloboda šikovne posunul Válovčanovi, ale jeho strela z hranice šestnástky trafila pred bránkovou čiarou jedného z obrancov Pohronia.

Druhý polčas priniesol neľútostný boj bez streleckých príležitostí. V 73. minúte sa v dobrej pozícii ocitol hosťujúci Blahút, ale s koncovkou si "nepotykal". Domáci sa v druhom polčase nedostali ani k jednej strele, a keďže ani hostia veľa v ofenzíve neukázali body sa nakoniec delili po bezgólovej remíze.

Hlasy:
Karol Praženica, tréner ViOn-u: "Zápas skončil spravodlivým výsledkom. Stále hľadáme optimálnu zostavu. V týždni sa k nám pripojil Sloboda, predtým Tóth, ale zranil sa nám útočník Tkáč. V prvom polčase sme mali dobré šance, druhý polčas to bol už len boj. Teší nás teší aspoň nula na konte inkasovaných gólov."
Rastislav Urgela, tréner Pohronia: "Videli sme rušné, bojovné stretnutie. Dnes sa splnilo do bodky, čo sme očakávali od domácich. Menej vzruchu bolo v pokutových územiach, málo streleckých pokusov. Chceli sme uhrať nulu na našom konte, čo sa podarilo. Je to pre nás cenný bod."



ŠKF iClinic Sereď - Slovan Bratislava 0:4 (0:2)
Góly: 24. Bajrič, 42. Suchockij, 65. Šporar, 90.+4 Ratao. Rozhodovali: Ziemba - Benko, Štrbo, ŽK: Jureškin, Hučko, Slaninka - Kozák (z lavičky), 694 divákov.

Sereď: Iliev – Sus, Michalík (82. Unkovič), Hučko, Slaninka – Adekuoroye (55. Matheus) – Iván, Ventúra, Pankaričan, Jureškin (68. Cleber) - Špehar

Slovan: Šulla - Suchockij, Bajrič, Abena (71. Guzmic), Apau - Nono, Rabiu - Strelec - Čavrič (77. Ratao), Šporar (69. Ljubičič), Daniel


Favorizovaný majster nastúpil v pozmenenej zostave, keď tréner Ján Kozák šetril viacerých hráčov na duel Európskej ligy UEFA s PAOK Solún. Napriek tomu od prvých minút "belasí" kontrolovali priebeh. Do vedenia išli v 24. minúte, keď dostal za obranu prihrávku Bajrič a dravým spôsobom sa presadil cez brankára Ilieva. Aj druhý gól hostí dal obranca, po šikovnej pätičke Daniela sa dostal do šestnástky Abena, obhodil si brániaceho hráča a pekne našiel úplne voľného Suchockého. Ten uprostred šestnástky pekne zvládol zakončenie do protipohybu brankára.

V 63. minúte mal šancu zvýšiť Strelec, ale ani na dvakrát neprekonal Ilieva, ktorý ho zázračne vychytal. No len o dve minúty už predsa len Slovan strelil tretí gól, keď prenikol stredom Šporar po výbornej prihrávke od Daniela a Iliev už proti suverénnemu zakončeniu Slovinca nemal nárok. Slovan ešte v nadstavenom čase po hlavičke Ratao strelil štvrtý gól a v lige je stále stopercentný.


FK Senica - MFK Ružomberok 2:2 (2:1)
Góly: 19., 31. Castaňeda - 45.+ Twardzik (z 11 m), 65. Novotný. Rozhodovali: Marhefka – Ferenc, Hrmo, ŽK: Krč, Dias, Baumgartner - Krajčirik, Takáč, Qose, ČK. 90. Dias po druhej ŽK, 514 divákov.

Senica: Taborda – Klapan, Didiba, Dias, Krč – El Moudane - Yenne (71. Baumgartner), Totka (90.+ Košút), Addo, Ramirez (71. Sulley) – Castaňeda

Ružomberok: Krajčirík – Čurma, J. Maslo, Twardzik, Mojžiš – Kostadinov, Qose (46. Novotný), Brenkus (83. Hašek), Takáč, Regáli – Gerec



Na Záhorí sa stretli tímy, ktorým se v posledných zápasoch nedarilo bodovať. Prvú strelu na bránu vyslali hostia už v 3. minúte, Regáliho strelu vyrazil Tavorda na roh. Seničania z prvej poriadnej akcie strelili úvodný gól. V 19. minúte dostal výbornú prihrávku Castaňeda a tvrdou strelou prestrelil brankára. V 29. minúte Ramizez vysunul Castaňedu, v pokutovom území fauloval brankár Krajčirik a nasledoval pokutový kop, Castaňedovi penaltu Krajčírik vyrazil, ale na dorážku toho istého hráča už nestačil. V 43. minúte po rýchlom protiútoku a prihrávke Castaňedu sa ocitol v gólovej šanci Totka, ale zakončenie nezvládol. V nadstavenom čase dostali výjhodu pokutového kopu aj hostia po sklze Ramireza na Čurmu a Twardzik penaltou znížil na rozdiel gólu.

V druhom polčase začali hostia aktívne. Domáci hraii zatiahnuto, akoby sa báli o výsledok. Gól visel na vlásku. V 65. minúte po akcii Mojžiša po ľavej strane a jeho centri spoza obrancov Novotný podstreli Tavordu. Až po góle sa domáci osmelili a tlačili sa pred bránu hostí. V 78. minúte po centri Totku bol v čistej gólovej šanci Castaňeda, ale netrafil prázdnu bránu. V 83. minúte nastal veľký sporný moment v 16-ke hostí, keď Maslo zastavil Castaňedu, ale rozhodca Marhefka neodpískal pokutový kop. Vlnu nevôle na senických tribúnach a v domácich radoch si odniesol tréner Šťastný, ktorý po dvoch žltých kartách videl červenú a musel na tríbúnu. Seničania, ktorí cítili krivdu, ešte chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu, do šance sa dostal striedajúci Sulley, ale jeho strela bola tečovaná na roh.