Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Futbalisti MFK Ružomberok remizovali s DAC Dunajská Streda

Ilustračné foto. Foto: TASR – Jakub Kotian

Domáci od 85. min. hrali bez vylúčeného Adama Tučného.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Ružomberok 29. apríla (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok remizovali v 3. kole nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul s DAC Dunajská Streda 1:1. Do zápasu aktívnejšie vstúpili domáci futbalisti, lenže nedokázali nič vymyslieť na kompaktný defenzívny blok DAC-u. Približne od polovice prvého polčasu začali čoraz viac v ofenzíve ožívať hostia a aj hroziť.

V 37. minúte hlavný rozhodca Lukáš Dzivjak po konzultácii so systémom VAR, nariadil proti domácim pokutový kop, za ruku Alexandra Seleckého, ktorý Moussa Kone premenil - 0:1. V 60. min. parádnym priamym kopom ľavačkou z 22 m striedajúci Adam Tučný vyrovnal - 1:1. V 73. min. mal obrovskú príležitosť druhý raz dostač hostí do vedenia Fernand Gouré, ale zoči-voči ho vychytal Dominik Ťapaj. Domáci od 85. min. hrali bez vylúčeného Adama Tučného.

3. kolo nadstavbovej časti Niké ligy - skupina o titul:

MFK Ružomberok - DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (0:1)

Góly: 60. Tučný. 38. Kone (z 11 m). ŽK: Smetana (tréner Ružomberka), Zsigmund, Mojžiš, Gerec - Charatin, Xisco Muňoz (tréner DAC), Brunetti. ČK: 85. Tučný (Ružomberok). Rozhodovali: Dzivjak - Ferenc, Štofík, 1613 divákov

Ružomberok: Ťapaj - Luterán (64. Zsigmund), Gabriel, Malý, Mojžiš, Selecký - Lavrinčík, Múdry - Hladík (61. Gerec), Boďa (89. Jackuliak), Šefčík.

Dunajská Streda: Popovič - Andzouana, Csinger (78. Kaša), Kačaraba, Brunetti, Mendez – Charatin, Vitális (78. Káčer), Herc – Redzic (57. Gouré), Koné (66. Jürgens).

Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Prvý polčas chlapci nezačali zle, mali sme aj slušné držanie lopty i prípravnú fázu. Lenže dostávali sme sa iba na polovicu súperovej ´polky, keď nedarilo sa nám dostať až do finále, do poriadneho centra, tlaku a ani do nejakých prienikových prihrávok. DAC dobre stál, bol kompaktný. No mali sme to riešiť lepšie. Cez prestávku sme si ukázali nejaké varianty a povedali, že postupný útok by mohol byť trochu priamočiarejší. To sa nám aj v druhom polčase viac darilo. Dostali sme viac lôpt za obranu, z čoho pramenil aj nejaký tlak. Napokon z toho pramenil vyrovnávajúci gól. V závere sme mali dosť síl. No keď sme mali o jedného hráča menej, už to bolo ťažké."

Xisco Muňoz, tréner Dunajskej Stredy: "Z našej strany to bol dobrý zápas, mali sme šance, tiež vyložené príležitosti v prvom i v druhom polčase. Vedeli sme, čo nás asi v Ružomberku čaká a z toho sme aj vychádzali. V druhom polčase sme mali smolu, keď náš hráč išiel sám na brankára, pretože pri tej šanci praskla lopta. Opäť sa potvrdilo to, čo o Ružomberku vieme, že akým herným štýlom a akou intenzitou hrajú. My sme sa snažili, mali sme asi dvadsať päť centrov, pätnásť striel. Je z toho jeden bod a treba ísť ďalej. Keď chceme byť v prvej trojke, tak možno očakávať boj do posledného kola."