Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Úlohy z akčného plánu boja proti obchodovaniu s ľuďmi sa splnili

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Ministerstvo uviedlo, že aktualizáciu strategického dokumentu pre oblasť boja proti obchodovaniu s ľuďmi na ďalšie obdobie už vláda schválila v októbri 2023.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Počas rokov 2019 až 2023 sa splnilo všetkých 21 úloh akčného plánu boja proti obchodovaniu s ľuďmi. Vyplýva to zo správy, ktorú v stredu vzala na vedomie vláda. Materiál však upozorňuje, že hrozba obchodovania s ľuďmi je napriek dosiahnutému naďalej vysoká. Dodatočné výzvy pre Slovensko prináša významný nárast počtu tranzitujúcich aj zostávajúcich odídencov.

"V hodnotenom období sa SR orientovala na koordinovaný a účinný boj proti obchodovaniu s ľuďmi, ktorý podporoval proaktívny výkon činností všetkých subjektov v rámci znižovania rizík a predchádzania páchania trestného činu obchodovania s ľuďmi, ako aj pri vytváraní podmienok pre poskytovanie podpory a pomoci obetiam a zabezpečenia ochrany ich základných ľudských práv, slobôd a dôstojnosti pri zohľadnení individuálnych potrieb každej osoby," načrtol rezort.

Ministerstvo doplnilo, že aktualizáciu strategického dokumentu pre oblasť boja proti obchodovaniu s ľuďmi na ďalšie obdobie už vláda schválila v októbri 2023.