Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Vláda: SR chce migrácii a klimatickej zmene čeliť spoločne s EÚ

Bratislavský hrad, archívna snímka. Foto: TASR

Materiál z dielne rezortu diplomacie tiež vyzýva na účasť vo voľbách do Európskeho parlamentu.

Bratislava 7. mája (TASR) - Slovensko chce spoločne s ostatnými členskými štátmi Európskej únie (EÚ) čeliť novým výzvam, ako je migrácia, bezpečnosť a klimatická zmena, jeho prioritami sú tiež dobudovanie spoločného trhu, digitalizácia a podpora vedy a výskumu. Vláda SR to konštatuje vo svojom vyhlásení pri príležitosti 15 rokov členstva v EÚ a samitu v Sibiu k budúcnosti Únie. Schválila ho v utorok.

Vláda tiež vo vyhlásení zdôrazňuje svoj záujem o pokračovanie sociálnej a ekonomickej konvergencie ako základného predpokladu na dosiahnutie jednoty medzi európskymi občanmi, sociálnymi skupinami, regiónmi a členskými štátmi. Zároveň prízvukuje, že EÚ musí ostať otvorená, musí v budúcnosti prijať nových členov a užšie spolupracovať s najbližším susedstvom.

Materiál z dielne rezortu diplomacie tiež vyzýva na účasť vo voľbách do Európskeho parlamentu. "Zloženie nového Európskeho parlamentu je v rukách nás všetkých. Ukážme tak, že sa vieme prihlásiť o slovo aj v dnešnej dobe, keď skupiny populistov a extrémistov obratne manipulujú informáciami a tlačia sa do popredia," píše sa v ňom.