Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

ÚDZS by mal v budúcom roku hospodáriť s vyšším rozpočtom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podiel bežných výdavkov by mal tvoriť 90,3 percenta. Do takejto kategórie patria mzdy, platy, služobné príjmy a odvody poistného, tovary a služby či bežné transfery.

Bratislava 14. októbra (TASR) – Príjmy Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) by v budúcom roku mali byť vyššie. K dispozícii bude mať približne 55,6 milióna eur, čo je oproti roku 2019 viac o asi 3,6 milióna eur. Výdavky majú dosiahnuť 22,3 milióna eur. Vyplýva to z návrhu jeho budúcoročného rozpočtu, ktorý v pondelok schválila vláda SR.

"V porovnaní so schváleným rozpočtom na rok 2019 sú celkové príjmy vyššie o 3.614.759 eur, a to vplyvom predpokladaného medziročného nárastu príspevku od zdravotných poisťovní o 1.214.654 eur a medziročným nárastom rozpočtovaného zostatku prostriedkov z predchádzajúcich rokov o 2.400.105 eur," píše sa v materiáli.

Podiel bežných výdavkov by mal tvoriť 90,3 percenta. Do takejto kategórie patria mzdy, platy, služobné príjmy a odvody poistného, tovary a služby či bežné transfery. Zvyšok tvoria kapitálové výdavky, tie by mali ísť na bežnú prevádzku úradu.