Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Z. Čaputová navštívila predstavenie v rámci podujatia Dúhový Pride

Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila v piatok podvečer v bratislavskej Novej Cvernovke predstavenie s názvom Príbeh geja, príbeh lesby. Predstavenie je súčasťou sprievodného programu podujatia Dúhový Pride, ktorý sa uskutoční v Bratislave 20. júla 2019. Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová počas cesty električkou na divadelné predstavenie. V Bratislave 19. júla 2019 Foto: TASR - KP SR

Predstavenie je pôvodnou slovenskou inscenáciou, ktorá sa snaží na základe mozaiky príbehov LGBT komunity priblížiť fázy ich života.

Bratislava 19. júla (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila v piatok podvečer v bratislavskej Novej Cvernovke predstavenie s názvom Príbeh geja, príbeh lesby. Predstavenie je súčasťou sprievodného programu podujatia Dúhový Pride, ktorý sa uskutoční v Bratislave v sobotu (20. 7.). Na prepravu v hlavnom meste využila električku. TASR o tom informovala Henrieta Hajtová z prezidentskej kancelárie.

Predstavenie je pôvodnou slovenskou inscenáciou, ktorá sa snaží na základe mozaiky príbehov LGBT komunity priblížiť fázy ich života.

Čaputová avizovala, že na pochode Pride sa nezúčastní, rovnako sa nezúčastní ani na sobotnom podujatia Hrdí na rodinu. Zdôraznila však, že rešpektuje snahu všetkých komunít a menšín, angažovať sa a aktívne upozorňovať na svoje práva a uplatňovať svoju slobodu prejavu.

Na podujatiach sa nezúčastní ani predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD). Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) podporí pochod Hrdí na rodinu, práva komunít rešpektuje, hranicou je však pre neho adopcia detí homosexuálnymi pármi.