Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Záhorská Bystrica otvára nové multifunkčné ihrisko a petangové dráhy

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Radovan Stoklasa

Multifunkčné ihrisko je určené pre verejnosť, využívajú ho aj futbalisti z MFK Záhorská Bystrica.

Bratislava 19. mája (TASR) - Bratislavská Záhorská Bystrica oficiálne otvára v nedeľu nové multifunkčné ihrisko a petangové dráhy v športovo-oddychovom areáli BYS3T park v lokalite Krče. Na jeho výstavbu získala mestská časť dotáciu vo výške 250.000 eur.

"Ihrisko sme dali do užívania na začiatku jari, ale ako je už v Záhorskej Bystrici zvykom, zaslúži si aj slávnostné otvorenie," konštatuje starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

Multifunkčné ihrisko je určené pre verejnosť, využívajú ho aj futbalisti z MFK Záhorská Bystrica. Okrem ihriska pribudli aj dve nové petangové dráhy. V nasledujúcom období plánuje mestská časť osvetlenie areálu a nové oplotenie. Výhľadovo by v ďalšej etape výstavby areálu mohlo pribudnúť aj beachvolejbalové ihrisko či prekrytá univerzálna betónová plocha na loptové hry.

"Po pumptracku, workoute, šachu a ping-pongu sme v športovo-oddychovom areáli otvorili ďalšie dve športoviská, čím potvrdzujeme, že šport je jedným z pilierov našej mestskej časti," poznamenáva Krúpa.

Výstavbu ihriska realizovala spoločnosť Sportfinal v posledných dvoch mesiacoch roka 2023. Mestská časť naň získala dotáciu z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.