Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Výstava Deň čo deň predstaví výtvarnú tvorbu študentov UKF

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Ateliér 518 je skupina mladých študentiek a študentov výtvarnej výchovy a zároveň aj reálny priestor v budove PF.

Nitra 19. mája (TASR) - Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre v týchto dňoch sprístupnila skupinovú výstavu výtvarných diel s názvom Deň čo deň. V priestoroch Pedagogickej fakulty (PF) na nej prezentujú svoju tvorbu študenti z Atelieru 518.

Ateliér 518 je skupina mladých študentiek a študentov výtvarnej výchovy a zároveň aj reálny priestor v budove PF. Vznikajú tu grafické, fotografické i objektové diela, ktoré presahujú rámec študijného programu. "Výstava Deň čo deň zachytáva každodenné opakujúce sa činnosti, ktoré tvoria osobný priestor súčasného mladého človeka. Ukazuje fyzickú prácu pre získanie finančných prostriedkov, športové aktivity, posedenie pri káve, digitálnu komunikáciu, ale i osobné problémy za oponou bežného dňa," uviedol kurátor výstavy Ľubomír Zabadal.

Ako doplnil, výstava chce osloviť návštevníkov prostredníctvom abstraktných grafických znakov, konštruovaných priestorov, štylizovaných banálnych predmetov, ale aj fotografií, ktoré vznikajú deň čo deň. "V priestoroch PF UKF potrvá do 1. júna," doplnili organizátori výstavy.