Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

NEŠŤASTIE: V Malých Uherciach sa prevrátil kamión

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Príslušníci HaZZ vykonali na havarovanom vozidle protipožiarne opatrenia a prostredníctvom absorpčnej látky postupne zachytili uniknuté prevádzkové kvapaliny.

Malé Uherce 12. septembra (TASR) - Na ceste prvej triedy pred železničným podjazdom v Malých Uherciach (okres Partizánske) sa vo štvrtok pred 6.00 h prevrátil kamión. Pri nehode, ktorá si vyžiadala zranenie vodiča nákladného auta, zasahovali štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Informoval TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"Nákladné vozidlo s hydraulickou rukou zostalo následkom nárazu do železnej bariéry pred podjazdom prevrátené na boku. Z havarovaného automobilu vytekali prevádzkové kvapaliny a hydraulický olej," opísal Petrík.

Pri udalosti sa podľa neho zranil vodič, cesta bola v danom úseku neprejazdná v oboch smeroch. "Zasahujúci hasiči zabezpečili miesto udalosti a ihneď začali s poskytovaním predlekárskej prvej pomoci zranenému vodičovi. Po príchode posádky Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) ho odviezli na ďalšie ošetrenie do nemocnice," priblížil.

Prevrátenie nákladného vozidla riešila i polícia, a to ako škodovú udalosť. "Šesťdesiatročný muž z okresu Partizánske jazdil po ceste I/64 od Oslian smerom na Partizánske s nákladným motorovým vozidlom Tatra s nakladacou rukou na drevo a vlekom. Vodič si dostatočne nezabezpečil nakladaciu ruku, kde v dôsledku jej vysunutia a výškového pomeru medzi cestou a mostom zachytil nakladacou rukou ochranný pilier mosta," opísala Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne s tým, že v dôsledku zachytenia sa vozidlo aj s vlekom prevrátilo na cestu.

Vodič bol podľa nej ošetrený priamo na mieste udalosti. "Za spáchanie priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky mu polícia uložila blokovú pokutu, ktorú zaplatil na mieste," ozrejmila.

Príslušníci HaZZ vykonali na havarovanom vozidle protipožiarne opatrenia a prostredníctvom absorpčnej látky postupne zachytili uniknuté prevádzkové kvapaliny. "Po prevrátení späť na kolesá bol automobil naložený na vozidlo odťahovej služby a z vozovky odstránené uniknuté prevádzkové kvapaliny," dodal hovorca hasičov.