Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Návrh na výstavbu nemocnice v Bratislave by mohli riešiť v novom roku

Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) prichádza na 10. rokovanie vlády v Bratislave v stredu 20. decembra 2023. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Nová nemocnica by sa pritom podľa jej slov mohla vybudovať v inej lokalite ako na Rázsochách, kde sa to pôvodne plánovalo.

Bratislava 20. decembra (TASR) - Vláda by sa mohla návrhom na výstavbu novej univerzitnej nemocnice v Bratislave zaoberať po novom roku. Avizovala to ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) s tým, že návrh predloží po tom, ako dostane záverečnú správu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR.

"Mali sme už predbežné stretnutie s NKÚ, kde sme dostali niektoré čiastkové informácie, čo sa týka procesu, prípravy a čerpania peňazí z plánu obnovy na pôvodný projekt Rázsochy, ale aj k univerzitnej nemocnici v Martine. Čakáme ešte na záverečnú správu. Mala by byť hotová niekedy v polovici januára. Na základe toho prídem s návrhom na vládu, kde by sa projekt novej univerzitnej nemocnice mal v Bratislave realizovať," skonštatovala po stredajšom rokovaní kabinetu.

Nová nemocnica by sa pritom podľa jej slov mohla vybudovať v inej lokalite ako na Rázsochách, kde sa to pôvodne plánovalo. "Vyzerá to tak, že nemocnica možno bude mať inú lokalitu v rámci Bratislavy, ale nie je to zatiaľ uzatvorené. Musíme sa na to podrobne pozrieť. Budem pritom plne rešpektovať odporúčania NKÚ a podľa toho sa riadiť," uzavrela Dolinková.