Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mestská polícia v Lučenci riešila v prvom polroku 1575 priestupkov

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/Tomáš Doboš

Najviac priestupkov z uvedeného počtu, 902, evidovali policajti na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Lučenec 16. septembra (TASR) – Celkovo 1575 priestupkov, ako aj 370 oznámení a podnetov, riešila počas prvého polroka 2019 mestská polícia (MsP) v Lučenci. V informatívnej správe o činnosti a dosiahnutých výsledkoch MsP to uviedol jej náčelník Ján Tuček.

Najviac priestupkov z uvedeného počtu, 902, evidovali policajti na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Druhou najpočetnejšou skupinou boli priestupky na úseku nakladania s odpadom, ktorých bolo 109. MsP tiež zaregistrovala 111 priestupkov v súvislosti so znečisťovaním verejných priestranstiev a 92 priestupkov proti verejnému poriadku.

„Z celkového počtu priestupkov ich zistili v 1062 prípadoch svojou priamou činnosťou príslušníci MsP, čo je 67,42 percenta. Občanmi bolo oznámených 432 priestupkov, teda 27,42 percenta a kamerovým systémom bolo zistených 81 priestupkov, čo predstavuje 5,14 percenta všetkých prípadov,“ konkretizoval náčelník.

Z hľadiska lokalít patrí podľa jeho slov medzi najčastejšie miesta páchania priestupkov Mierová ulica, Námestie republiky, Novohradská ulica, ako aj sídliská Rúbanisko II a III.