Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mestá na Zemplíne sa odeli do veľkonočnej výzdoby

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

V meste Humenné čaká na obyvateľov i návštevníkov prekvapenie pred domom kultúry, ktoré prichystali pracovníci technických služieb.

Humenné/Michalovce/Vranov nad Topľou 16. apríla (TASR) - Mestá na Zemplíne sa odeli do veľkonočnej výzdoby. Jej súčasťou sú okrem iného hlavne kraslice rôznych veľkostí a farieb.

V meste Humenné čaká na obyvateľov i návštevníkov prekvapenie pred domom kultúry, ktoré prichystali pracovníci technických služieb. „Vyrástol tu obrovský veľkonočný kôš," priblížila Michaela Dochánová z radnice s tým, že jeho výzdoba sa nesie v žltej, modrofialovej a bielej farbe.

„V rovnakých farbách bude postupne v meste i na kruhových objazdoch, kde teraz tróni veľkonočná sliepka, vysadených spolu 2330 sirôtok. Ďalšími sa môžu pochváliť aj kvetinové veže pri Fontáne lásky," doplnila. V jej blízkosti možno v záhone pozorovať tiež kôš s veľkonočnými zajačikmi a sliepočkami. Na námestí pribudli aj dve obrovské vajíčka ako fotopoint i záhradka so zajačikmi pri Potoku času.

Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach zas každoročne pripravuje výzdobu v podobe kraslicového stromu a veľkonočných fontán v centre. „Tie sú vyzdobené krásnymi veľkonočnými vajíčkami, ktoré maľovali deti základných a materských škôl v Michalovciach. Inovatívnym prvkom je tento rok obrovské veľkonočné vajce inštalované na Námestí osloboditeľov," uviedla pre TASR hovorkyňa radnice Iveta Palečková s tým, že takéto veľkonočné prekvapenie sa v meste traduje už piaty rok.

Veľkonočnú výzdobu môžu záujemcovia zhliadnuť aj na vranovskej fontáne na námestí a v priestore pri soche od akademického sochára Břetislava Bendu. „Aj tento rok dekoráciu tvoria drevené veľkonočné kraslice a zajace, ktoré v roku 2018 vytvoril rezbár Milan Krajňák a vymaľovali ich žiaci zo Základnej školy Lúčna. V tomto roku mesto túto výzdobu rozšírilo o prútený košík s veľkonočnými kraslicami," informovala hovorkyňa mesta Eva Fedorňáková.