Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Kukláči dostali v Košiciach nové priestory, otvorila ich ministerka

Pohotovostný policajný útvar (PPÚ), tzv. kukláči, bude v Košiciach pôsobiť v nových priestoroch policajného areálu na Rampovej ulici. Slávnostne ich v stredu otvorila ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) (uprostred). V Košiciach 26. júna 2019. Foto: TASR Marián Holubčík

Vynovené priestory sú v budove niekdajšej leteckej vojenskej akadémie.

Košice 26. júna (TASR) – Pohotovostný policajný útvar (PPÚ), tzv. kukláči, bude v Košiciach pôsobiť v nových priestoroch policajného areálu na Rampovej ulici. Slávnostne ich v stredu otvorila ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD).

Činnosť pohotovostného útvaru ministerka ocenila s tým, že si zaslúži zodpovedajúce zázemie. "Keď občan má nejaký problém, volá políciu, keď polícia má nejaký problém, tak volá PPÚ, takže vďaka za to, že sú medzi nami a že majú veľakrát možno takú väčšiu vnútornú motiváciu pracovať a nasadzovať svoje zdravie a životy v neľahkých akciách," uviedla Saková. Pri príchode sa pozdravila s každým z nastúpených členov zásahovej jednotky s čiernymi kuklami na hlavách.

Vynovené priestory sú v budove niekdajšej leteckej vojenskej akadémie. Podľa riaditeľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Radoslava Fedora je cieľom pripraviť podmienky na prácu a realizáciu činností, ktorými sa PPÚ zaoberá. Doterajšie priestory pre pohotovostný útvar a jeho príslušníkov neboli vhodné. "Budeme sa snažiť tieto podmienky ešte viac zlepšovať a pripraviť materiálno-technické zabezpečenie tak, aby mohli byť čo najlepšie vycvičení a pripravení na neľahkú úlohu v rámci svojej činnosti," konštatoval. V budove v areáli okresného riaditeľstva PZ by mala pôsobiť aj ďalšia elitná zložka – Národná kriminálna agentúra (NAKA).

Vedúca oddelenia nehnuteľností rezortného Centra podpory Košice Renáta Handžáková priblížila práce, ktoré boli potrebné pre obnovu priestorov, kde boli kedysi učebne a ubytovanie pre vojakov. "Urobili sa hygienické maľby, nové podlahy, vymenili sa okná a dvere, vybudovali sa nové sociálne zariadenia, svietidlá, natiahli sa nové výpočtové siete a dodal sa nový nábytok," uviedla.

Ministerka dodala, že okná a nábytok vyrobili v príspevkových organizáciách rezortu vnútra.