Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Odpratávať vagóny po vykoľajení vlaku bude napokon hasičská technika

Na snímke vykoľajený nákladný vlak neďaleko železničnej stanice v Krompachoch 17. februára 2019. Foto: TASR/František Iván

Železničná doprava je v úseku Spišské Vlachy – Margecany nateraz zastavená.

Krompachy 17. februára (TASR) - Odpratávať vagóny po vykoľajení vlaku, ku ktorému došlo v sobotu (16.2.) večer neďaleko železničnej stanice Krompachy, bude napokon ťažká hasičská technika. Pôvodne sa hovorilo o vojenskej.

"Dnes boli na pomoc pri odpratávaní vagónov z koľají vyslaní hasiči zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Malackách a členovia Dobrovoľného hasičského združenia Pole," informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ. Obe skupiny by na miesto podľa jej ďalších slov mali doraziť v pondelok (18.2.) ráno s vyslobodzovacími tankami, s ktorými sa pokúsia odpratať vagóny.



Informáciu pre TASR aktualizoval aj hovorca Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Michal Lukáč. "ŽSR požiadali v súvislosti s udalosťou o použitie hasičskej techniky, ktorá by po príchode mala začať s odstraňovaním. To bude trvať počas celého zajtrajšieho dňa," spresnil s tým, že v nedeľu sa odváža materiál z vykoľajených vagónov.



K udalosti došlo v sobotu okolo 18.30 h tak, že sa vykoľajil jeden vozeň nákladného vlaku, následkom čoho sa roztrhla súprava a vykoľajilo sa ďalších osem vozňov. Pri nehode nikto neutrpel zranenie. Železničná doprava je v úseku Spišské Vlachy – Margecany nateraz zastavená a nahrádzaná autobusmi. "Touto cestou chceme požiadať cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a v prípade možnosti o zváženie cesty vlakom uvedeným úsekom," povedal Lukáč.

Na snímke vykoľajený nákladný vlak neďaleko železničnej stanice v Krompachoch 17. februára 2019.
Foto: TASR/František Iván


Podľa informácií, ktoré na svojej webovej stránke zverejnila Železničná spoločnosť Slovensko, obnovenie dopravy sa očakáva v priebehu utorka (19.2.).

Košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová pre TASR uviedla, že polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin všeobecné ohrozenie. "Škoda bola predbežne vyčíslená najmenej na 100.000 eur. K zraneniu žiadnej osoby nedošlo," povedala s tým, že bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania.