Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

ÚTOK MEDVEĎA: Šelma strhla v Porube ovcu

Na snímke z 18. augusta 2022 medveď hnedý v košickej zoologickej záhrade chodí po mieste, kde tiekol potok, ktorý kvôli nedostatku vlahy vyschol. Foto: TASR František Iván

Obec zverejnila upozornenie pre občanov a návštevníkov, v ktorom ich vyzýva k zvýšenej opatrnosti najmä vo večerných a skorých ranných hodinách.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Poruba 6. mája (TASR) - Škodu na hospodárskom zvierati spôsobil medveď v pondelok v skorých ranných hodinách v Porube v okrese Prievidza. Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR v blízkom okolí nainštaloval fotopasce a lokalitu bude monitorovať. Pre TASR to uviedla manažérka pre komunikáciu ŠOP SR Kristína Bocková.

"Zásahový tím pre medveďa hnedého ŠOP SR - tím Ponitrie bol na mieste, vykonal obhliadku lokality a potvrdil škodu spôsobenú medveďom hnedým,"
ozrejmila Bocková.

Medveď podľa nej strhol v intraviláne obce chovateľovi jednu ovcu. "Aktuálne zásahový tím ŠOP SR v blízkom okolí nainštaloval fotopasce a bude lokalitu monitorovať. ŠOP SR má zároveň s miestnym poľovníckym združením podpísanú aj zmluvu o spolupráci, na základe ktorej spoločne navrhnú ďalší postup," doplnila.

Obec zverejnila upozornenie pre občanov a návštevníkov, v ktorom ich vyzýva k zvýšenej opatrnosti najmä vo večerných a skorých ranných hodinách.