Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Dunajská Streda bude v tomto týždni žiť Dňami sv. Juraja

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Začnú sa v stredu 24. apríla, ich hlavná časť sa bude konať v závere týždňa.

Dunajská Streda 22. apríla (TASR) - Dunajská Streda sa pripravuje na tradičné Dni sv. Juraja venované oslave založenia mesta, jeho patróna a dunajskostredských významných osobností. Začnú sa v stredu 24. apríla, ich hlavná časť sa bude konať v závere týždňa. Informuje o tom radnica.

V prvý deň je na programe slávnostná omša a Večer sv. Juraja, kde budú Spolok ochrancov mesta Csallóköz Szerdahelyi Kaszinó 1860 Városvédő Egylet odovzdávať Cenu sv. Juraja osobnostiam, ktoré sa svojou činorodou prácou zapojili do cirkevného, kultúrneho a spoločenského života mesta. Následne v sobotu (27. 4.) udelí mesto čestné občianstvo a ocenenia Pro Urbe laureátom, ktorých schválilo marcové mestské zastupiteľstvo.

Súčasťou Dní sv. Juraja je aj tento rok festival vína MUN-DUS. Od piatka (26. 4.) do nedele (28. 4.) je pripravená ochutnávka vín pre verejnosť, pasovanie Rytierov vína Slovenským priorátom Rytierskeho rádu sv. Juraja a bohatý kultúrny program umelcov zo Slovenska i Maďarska. Milovníkov ľudovej piesne a tanca potešia súbory nielen zo Žitného ostrova. Radnica na oslavu pozýva aj delegácie z družobných miest Dunajskej Stredy i rodákov.