Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Colníci na Orave zaistili tisíce litrov tekutiny bez dokladov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Colný úrad

Colníci z nádob aj z palivovej nádrže odobrali vzorky a poslali ich na expertízu do colného laboratória.

Žilina 16. apríla (TASR) – Colníci na Orave zastavili poľské vozidlo, v ktorom viezol slovenský vodič 3800 litrov tekutiny pripomínajúcej motorovú naftu. K nákladu nemal potrebné doklady. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Žilina Božena Chríbiková.

Doplnila, že vodiča pri takomto čine prichytili už druhýkrát. "Pri kontrole úložného priestoru našli colníci tri plastové nádoby v objeme 1000 litrov a štyri plechové sudy s objemom 200 litrov plné tekutiny so zápachom po motorovej nafte. Vodič tvrdil, že ide o olej na vykurovanie, ktorý má na vlastnú spotrebu. Doklady o nadobudnutí pri sebe nemal," uviedla Chríbiková.

"Colníci z nádob aj z palivovej nádrže odobrali vzorky a poslali ich na expertízu do colného laboratória. Tovar vodičovi zabezpečili. Ak sa preukáže, že ide o motorovú naftu, bude musieť zaplatiť spotrebnú daň aj pokutu," dodala hovorkyňa CÚ Žilina.

Zdôraznila, že poučením pre tohto vodiča nebol ani podobný zážitok z minulosti, keď ho colníci pristihli pri preprave totožného tovaru. "Vtedy najskôr tvrdil, že ide o postrek na burinu, a neskôr zmenil vyjadrenie na olej na vykurovanie. Dostupná technológia použitá na mieste však vyhodnotila, že tekutina vykazuje znaky motorovej nafty, čo sa neskôr odbornou expertízou potvrdilo," uzavrela Chríbiková.