Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Tatranská Lomnica sa stane súčasťou Svetového dňa snehu

Na snímke kabína novej lanovky smeruje do stanice Skalnaté Pleso počas slávnostného spustenia prevádzky novej kabínkovej lanovky zo Štartu na Skalnaté Pleso v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách 14. decembra 2013. V pozadí do hmly ponorená Podtatranská kotlina. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Cieľom podujatia je prilákať deti hravou formou k športu, vďaka ktorému môžu prežiť množstvo zážitkov a spoznať nových priateľov.

Tatranská Lomnica 26. decembra (TASR) - Túto zimu budú aj vo Vysokých Tatrách oslavovať Svetový deň snehu, ktorý je plánovaný na 19. januára 2014.

Lyžiarsky klub Tatranská Lomnica (LK TL) a SnowSports Club z Kežmarku pripravili v spolupráci so Slovenskou lyžiarskou asociáciou, mestom Vysoké Tatry a spoločnosťou Tatry Mountain Resorts, a. s., sériu aktivít na snehu pre deti vo veku štyri až 11 rokov. Program je rozdelený do štyroch dní, a to od 15. do 18. januára.

Prvé tri dni sme nachystali kemp pre deti. Dopoludnia absolvujú tréningy v bránach na svahu Buková hora a popoludní lyžovanie na voľno v skupinách s trénermi. V posledný deň budú vyvrcholením preteky. Okrem toho je pripravený bohatý sprievodný program,“ prezradila Adriana Weberová z LK TL.

Preteky budú verejné a zúčastniť sa na nich budú môcť nielen účastníci kempu. Okrem zvládnutia techniky lyžovania v pretekárskych bránach i mimo nich ich čaká aj veľa zábavy. „Pokúsime sa vytvoriť na svahu maxi stonožku, ktorá by mohla atakovať aj slovenský rekord. Ďalej to budú hry na lyžiach, ukážky záchrany Horskej záchrannej služby, ale aj sonda do historického lyžovania v múzeu i priamo na kopci. Chýbať nebudú tanec a hudba,“ doplnila Weberová.

Medzinárodná lyžiarska asociácia FIS každoročne vyhlasuje Svetový deň snehu – World Snow Day. Tatranská Lomnica sa týmto podujatím stane registrovaným strediskom v rámci FIS na Slovensku. Cieľom podujatia je podľa Weberovej prilákať deti hravou formou k športu, vďaka ktorému môžu prežiť množstvo zážitkov a spoznať nových priateľov.