Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prešovský kraj

Park Adolfa Weinholda plánuje Stropkov otvoriť na výročie SNP

Mesto Stropkov začína s prácami na parku v centre mesta. Foto: TASR - Maroš Černý

V parku bude mať svoje čestné miesto busta Adolfa Weinholda v nadživotnej veľkosti, pamätná tabuľa a všetko to bude dopĺňať nový moderný mobiliár.

Stropkov 30. marca (TASR) - Mesto Stropkov začína s prácami na parku v centre mesta. Pomenovaný bude po čestnom občanovi mesta a hrdinovi Slovenského národného povstania (SNP) Adolfovi Weinholdovi, rodákovi zo Stropkova. Slávnostne otvoriť ho radnica plánuje pri príležitosti 80. výročia SNP.

Ako pre TASR uviedol hovorca mesta Peter Novák, priestor, kde vznikne nový park v centre, nevyzeral atraktívne a rokmi zarastal nevhodne zvolenými drevinami, ktoré odstránili začiatkom roka, mimo vegetačného obdobia.

"Celé priestranstvo dostane novú tvár a veríme, že po jeho dokončení sa stane ďalším atraktívnym verejným priestorom v meste. Aj pri tomto projekte budeme klásť čo najväčší dôraz na zmiernenie klimatických zmien a udržateľnosť, teda rozsiahlu výsadbu novej zelene, zachytávanie vody a vytvorenie príjemnej oddychovej zóny v centre Stropkova," uviedol Novák.
Mesto Stropkov začína s prácami na parku v centre mesta.
Foto: TASR - Maroš Černý

V parku bude mať svoje čestné miesto busta Adolfa Weinholda v nadživotnej veľkosti, pamätná tabuľa a všetko to bude dopĺňať nový moderný mobiliár. "V jeho blízkosti vybudujeme aj niekoľko nových parkovacích miest, prioritne určených pre obyvateľov blízkej 40-bytovej jednotky," doplnil Novák.

Obyvateľov a návštevníkov mesta radnica žiada o trpezlivosť a zvýšenú opatrnosť počas výstavby, ktorá by mala byť ukončená v letných mesiacoch.