Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

V Spišskej Belej vybudujú nové špeciálne zariadenie sociálnych služieb

Ilustračná snímka. Foto: TASR

ZSS sa bude nachádzať v blízkosti zdravotného strediska, vedľa komunitného centra a novozriadenej verejnej komunitnej záhrady v širšom centre mesta.

Spišská Belá 11. marca (TASR) - Na mieste bývalej kolkárne v Spišskej Belej na Tatranskej ulici vyrastie nové zariadenie sociálnych služieb (ZSS). Informovalo o tom mesto na svojom webovom sídle s tým, že pôjde o špecializované zariadenie, ktoré bude poskytovať sociálne služby komunitného typu s využitím inovatívnych prístupov v prirodzenom rodinnom prostredí.

Investorom je nezisková organizácia BELUX so sídlom v Spišskej Belej, ako budúci neverejný poskytovateľ sociálnych služieb, ktorá bude ZSS aj prevádzkovať. "Zariadenie bude mať kapacitu 12 osôb s celoročnou pobytovou formou. Vďaka projektu sa budú v našom meste poskytovať sociálne služby pre ľudí s vážnejším zdravotným stavom, ako napríklad s Parkinsonovou či Alzhaimerovou chorobou, sklerózou multiplex, demenciou rôzneho typu a podobne," uviedla samospráva.

ZSS sa bude nachádzať v blízkosti zdravotného strediska, vedľa komunitného centra a novozriadenej verejnej komunitnej záhrady v širšom centre mesta. Radnica má v pláne v budúcnosti na ploche oproti vybudovať aj mestské zariadenie pre seniorov s opatrovateľskou službou. "V súčasnosti prebieha príprava výstavby aj nevyhnutný výrub stromov. Následne dôjde k asanácii súčasnej budovy bývalej kolkárne a k vybudovaniu novej budovy. Uvedený projekt bol schválený Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR a bude financovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR," dodáva mesto s tým, že výstavba by mala byť ukončená v apríli 2026 s cieľom umiestniť tam prvých klientov v lete.