Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove vítalo rok 2014 niekoľko tisíc ľudí, nechýbal ani ohňostroj

Primátor mesta Pavel Hagyari povedal, že rok 2013 nebol zlý, no verí, že ten nasledujúci 2014 bude ešte lepší.

Prešov 1. januára (TASR) - Niekoľko tisíc ľudí si prišlo na Hlavnú ulicu v Prešove pozrieť program, o ktorý sa postarali prešovské kapely a rozlúčiť sa starým rokom, zároveň privítať Nový rok 2014. Najviac ľudí prišlo do centra až okolo 23.30 h, keď už na pódiu účinkovala skupina Helenine oči. O polnoci sa spustil približne 10-minútový ohňostroj. Okrem niekoľkých stratených detí a jedného zhoreného stromu k vážnejším incidentom tesne po polnoci nedošlo. Prešovčania si okrem zdravia, šťastia a pohody v novom roku priali aj prácu a zlepšenie ekonomickej situácie.

"Silvester na námestí je najmä pre mladých. Dnes je tu veľa mladých ľudí, aj preto by mal program patriť takým kapelám ako napríklad Helenine oči. Od roku 2014 očakávam, že bude lepší, že budeme mať v meste viac kultúry a že politici konečne dostanú rozum,“ povedal tesne pred polnocou Lukáš z Prešova.



Vlasta prišla do Prešova spod Tatier a hovorí, že už dávno sa tak nevyskákala ako práve na prešovskom silvestrovskom programe.

Primátor mesta Pavel Hagyari povedal, že rok 2013 nebol zlý, no verí, že ten nasledujúci 2014 bude ešte lepší. Prešovčanom a mestu v ňom poprial úspechy a šťastie. Za priority považuje starostlivosť o cesty, školy, škôlky a hromadnú dopravu. Teší ho príchod nových investorov a nových pracovných príležitostí.



Podľa hovorkyne mesta Veroniky Kmetóny Gazdovej vítanie Nového roka 2014 v Prešove stálo približne 8500 eur.