Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Agresívny muž kládol policajtom odpor, obvinili ho

Ilustračná snímka. Foto: TASR

S vykonaním dychovej skúšky súhlasil. Napokon však prístroj z ruky policajta v sprievode vulgárnych nadávok vytrhol a zahodil.

Jezersko 15. marca (TASR) - Agresívny opitý muž kládol pri zadržaní aktívny odpor, polícia ho obvinila. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že k incidentu došlo v stredu (13. 3.) pár minút pred polnocou v obci Jezersko na Zamagurí.

Policajná hliadka muža zastavila a vyzvala ho, aby vystúpil a predložil potrebné doklady, čo odmietol. S vykonaním dychovej skúšky súhlasil. Napokon však prístroj z ruky policajta v sprievode vulgárnych nadávok vytrhol a zahodil. Podľa Ligdayovej agresora obmedzili na osobnej slobode, avšak kládol aktívny odpor. Neskôr muž opätovne súhlasil, že sa podrobí dychovej skúške, pričom výsledok presiahol 2,1 promile.

"Okresný policajný vyšetrovateľ v Kežmarku na obvineného spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie a 54-ročného muža obvinil z trestných činov útoku na verejného činiteľa, poškodzovania cudzej veci a ohrozovania pod vplyvom návykovej látky," uzavrela Ligdayová.