Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

Farmár Fest 2019

FARMÁR FEST 2019 Foto: Združenie Spiš

Prvú septembrovú nedeľu, ktorá pripadne na 1. septembra, usporiada Združenie Spiš v spolupráci s expozíciou Nestville Park farmárske podujatie pod názvom Farmár Fest.

Hniezdne 28. augusta (OTS) - Cieľom organizátorov je predstaviť verejnosti výsledky práce našich poľnohospodárov, chovateľov, farmárov, spracovateľov i drobných remeselníkov a poďakovať sa za ich záslužnú prácu, ktorú vykonávajú denno-denne bez ohľadu na počasie, piatok či sviatok, deň či noc.
FARMÁR FEST 2019
Foto: Združenie Spiš

Podujatie bude obohatené o výstavu až tisíc králikov na celoslovenskej úrovni spojenú s nevšednou súťažou v behu králikov „Králičí hop“, prezentáciu hovädzieho dobytka, frízskych koní, oviec a kôz či výstavu poľnohospodárskej techniky. Sokoliari majstra Vagana predvedú ukážky letu pernatých dravcov zamerané tak pre deti, ako aj dospelých. Naslovovzatí odborníci poskytnú všetkým záujemcom odborné rady a podelia sa so svojimi skúsenosťami.
FARMÁR FEST 2019
Foto: Združenie Spiš

V priestoroch Nestville Parku budú opäť prebiehať Tradičné trhy zamerané predovšetkým na prezentáciu a propagáciu pravých slovenských výrobkov od regionálnych producentov, ktoré budete môcť nielen ochutnať, ale aj zakúpiť. Výrobu tradičnej slovenskej bryndze, hrudkového syra a syrových korbáčikov priblíži bača Štefan Črep z Liptovskej Lúžnej a Paľo Bača z Hniezdneho. Martin Brxa z Turian vás zavedie do čias dávno minulých hrou na fujare, ktorá bude podfarbená ohlušujúcim pleskotom pastierskych bičov. Tradičné ľudové remeslá budú prezentovať zruční výrobcovia z nášho okresu. Tešiť sa môžete na ukážky z tkáčskej a kováčskej dielne, pletenia košíkov, šitia krojov či výrobu včelích a drôtených produktov.
FARMÁR FEST 2019
Foto: Združenie Spiš

O dokonalý zážitok sa postará Nestville Rodeo Show, počas ktorej si jazdci na koňoch a po prvýkrát v Nestville Parku aj na býkoch zmerajú svoje sily v atraktívnych disciplínach. Podujatie slávnostne otvorí krojovaný sprievod dožinkovým vencom. Na festivalovom pódiu vás zabaví prešovská kapela Wendigo, tento raz s country repertoárom, Michal Tučný Revival Band a v závere privíta svojich fanúšikov obľúbená domáca kapela Rolland z Čirča.
FARMÁR FEST 2019
Foto: Združenie Spiš

Príďte si vychutnať pravú farmársku atmosféru a podporiť prácu našich poľnohospodárov a spracovateľov v nedeľu 1. septembra 2019 do Nestville Parku!
FARMÁR FEST 2019
Foto: Združenie Spiš