Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

V postrekoch proti komárom bude Komárno pokračovať v pondelok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prvá etapa postreku sa uskutočnila vo štvrtok. Tieto práce sa môžu realizovať len v prípade priaznivého počasia.

Komárno 6. augusta (TASR) – Proti komárom, ktorých hromadný výskyt zapríčinil výdatný dážď v nedeľu (31. 7.), zabezpečuje mesto letecký postrek. Prvá etapa sa uskutočnila vo štvrtok (4. 8.) a v likvidácii nežiaduceho hmyzu sa bude v intraviláne mesta, v inundačnom území pokračovať v pondelok (8. 8.) v podvečerných hodinách až do zotmenia. TASR o tom informoval hovorca Mestského úradu Komárno Róbert Králik.

"Samozrejme, tieto práce sa môžu realizovať len v prípade priaznivého počasia. Na webovej stránke mesta sme vyzvali obyvateľov, aby si v čase vykonávania postreku, od 19.00 h pozatvárali okná, nezdržiavali sa v postrekovej oblasti a zabezpečili zvieratá," zdôraznil hovorca. Králik dodal, že vyzývajú aj včelárov, aby si počas aplikácie postrekovej látky zabezpečili stanovištia včelstiev.

V nedeľu v popoludňajších hodinách zasiahla Komárno víchrica, za necelé dve hodiny napršalo 70 mm zrážok. Cesty boli neprejazdné a obyvatelia žiadali pomoc záchranárov v prípade vyčistenia pivníc, odstránení zlomených stromov, ktoré zasiahli aj automobily. Príslušníci Hasičského a záchranného zboru zaznamenali viac ako 200 žiadostí o pomoc. Kanalizácia nezvládla prijatie takého množstva zrážok, nasadili všetky existujúce čerpadlá. V meste bola vyhlásená mimoriadna situácia.