Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Organizovaná skupina pri Nitre pestovala marihuanu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Policajti zaistili pri prvej domovej prehliadke viac ako 2039 gramov rastlinného materiálu, čo zodpovedá 3700 obvykle jednorazovým dávkam drogy.

Nitra 9. júla (TASR) – Polícia odhalila v Nitrianskom kraji organizovanú skupinu zaoberajúcu sa pestovaním a predajom marihuany. Na celý proces pestovania dohliadal 37-ročný muž z Vlčian v okrese Šaľa.

„Policajti zaistili pri prvej domovej prehliadke viac ako 2039 gramov rastlinného materiálu, čo zodpovedá 3700 obvykle jednorazovým dávkam drogy. Pri druhej domovej prehliadky zaistili 1602 gramov rastlinného materiálu, čo zodpovedá minimálne 2940 jednorazovým dávkam drogy,“ informovala polícia.

Zaistených bolo aj 31 čerstvých rastlín s koreňovým systémom a vysokých až 120 centimetrov, rôzne igelitové vrecká so sušenou rastlinnou látkou, zbrane, mobilné telefóny, tablety a plastové striekačky.

Vyšetrovateľ Policajného zboru zadržal štyri podozrivé osoby, ktoré obvinil z drogovej trestnej činnosti. Traja z obvinených sú už za mrežami. Za drogovú trestnú činnosť hrozí podľa Trestného zákona trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.