Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Otužilci si prídu zaplávať do nitrianskeho parku

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Tento rok sa celoslovenský zraz Ľadových medveďov v Nitre bude konať 12. januára.

Nitra 6. januára (TASR) – Niekoľko desiatok otužilcov sa aj tento rok zíde v nitrianskom Mestskom parku na Sihoti, aby si zaplávali v jazere Veľká Hangócka. Vlani sa na zimnom kúpaní v ľadovom jazere zišlo 200 otužilcov. Podľa organizátora podujatia Mareka Pozdecha išlo o rekordný počet účastníkov. Tento rok sa celoslovenský zraz Ľadových medveďov v Nitre bude konať 12. januára popoludní.

Ako pripomenul Pozdech, po vlaňajšej rekordnej účasti je tento rok počet účastníkov limitovaný. "So stúpajúcou popularitou otužovania na Slovensku a so založením nových klubov nám zároveň vznikol menší problém. Kam sa všetci na akciách pomestíme. Vlaňajší rekord v počte 200 ľudí, ku ktorým treba pripočítať ešte ďalších, ktorí po plávaní prišli medzi nás, vyvolal pochybnosti, či sme schopní urobiť ešte väčšiu akciu. Preto sme sa rozhodli, že akcia, ktorá bude v nedeľu 12. januára, bude mať maximálnu kapacitu 180 ľudí," povedal Pozdech.

Po plávaní v nitrianskom Mestskom parku na Sihoti už majú Ľadové medvede naplánované ďalšie akcie. Najbližšie sa budú kúpať 26. januára vo Váhu pri Kolárove a 16. februára opäť vo Váhu, tentoraz však na jeho hornom toku, pri Žiline.