Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Nitriansky kraj

Nitriansky kraj ocenil svojich najlepších zdravotníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ocenenia v kategóriách lekár, sestra, iný zdravotnícky pracovník a za celoživotný prínos si z rúk predsedu NSK Milana Belicu prevzalo 12 najlepších zdravotníkov.

Nitra 17. apríla (TASR) – Nitriansky samosprávny kraj (NSK) v stredu ocenil najlepších zdravotníckych pracovníkov za rok 2018. Laureátov na ocenenie vybrali z desiatok nominácií odborníci i zástupcovia širokej verejnosti.

Ocenenia v kategóriách lekár, sestra, iný zdravotnícky pracovník a za celoživotný prínos si z rúk predsedu NSK Milana Belicu prevzalo 12 najlepších zdravotníkov. Tento rok bol okrem toho Ďakovným listom predsedu NSK a Zlatou pamätnou plaketou NSK ocenený za celoživotnú prácu v zdravotníctve aj lekár a oftalmológ Ján Bernát.

Ako vo svojom prejave zdôraznil Belica, NSK sa snaží prácu lekárov oceňovať a podporovať nielen morálne, ale aj finančne. Na prevádzku polikliník v Štúrove a v Šali, ktorých zriaďovateľom je kraj, bolo v tomto roku vyčlenených 680.000 eur, ďalších takmer 700.000 eur poskytol NSK na rekonštrukciu striech a výťahov.

Platy zamestnancov oboch polikliník sa okrem toho od 1. januára tohto roka zvýšili v priemere o desať percent, čo predstavuje náklady takmer 85.000 eur ročne. „Robíme tak preto, lebo si uvedomujeme, že rozhodujúcim činiteľom aj v súčasnom modernom zdravotníctve zostáva osobnosť lekára a ďalších zdravotníckych pracovníkov. Zdôraznenie tejto skutočnosti je zmyslom i cieľom tohto morálneho spoločenského oceňovania najlepších zdravotníckych pracovníkov Nitrianskeho kraja,“ povedal predseda NSK.